Τρ. Απρ 30th, 2024
Ηλίας Σταμέλος

Ο Ηλίας Σταμέλος ξανά υποψήφιος στην Δόμο Καισαριανής

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Καισαριανής του ΚΚΕ στην οποία ανακοινώθηκε ότι ο σημερινός Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, θα είναι ξανά επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες εκλογές.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Η δράση του ΚΚΕ στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής για τη στήριξη του λαού στην πάλη του για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του» και ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος ανέπτυξε στην ομιλία του τον απολογισμό των πεπραγμένων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αναδεικνύοντας με δεκάδες παραδείγματα ότι υλοποιήθηκε η πιο βασική δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης: να είναι στήριγμα στους λαϊκούς αγώνες και «αντιπολίτευση» στις αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους.

Την ανακοίνωση του Ηλία Σταμέλου ως επικεφαλής του συνδυασμού, έκανε με την ομιλία του ο Θεμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα 100χρονα του ΚΚΕ και τους ιστορικούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το Κόμμα με το λαό στην περιοχή κατονομάζοντας τους κομμουνιστές δημάρχους που κατά καιρούς έχει αναδείξει.

Ο Θ. Γκιώνης κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και σε δράση μαζί του, γιατί τα «δύσκολα δεν πέρασαν όπως λένε, αλλά είναι μπροστά μας». «Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία.

Για να μεγαλώσουν και να αυξηθούν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και συμφωνεί και η ΝΔ. Για να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Για να νιώσουν αδύναμοι κυβέρνηση και κόμματα που τσακίζουν τη ζωή μας.

Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, να δυναμώσει η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους», σημείωσε.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέδειξε το αντιδραστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι Δήμοι με «τις αντιδραστικές εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης να συνεχίζονται και με τον νέο νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι αλλαγές αυτές είναι άρρηκτα δεμένες με την πολιτική και την στρατηγική της Ε.Ε, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για αυτό υλοποιούνται και στηρίζονται από όλες τις αστικές δυνάμεις ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές.».