Δε. Απρ 29th, 2024

Κρίσιμα θέματα στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινος.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση θα τεθεί προς συζήτηση η επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, όπως προβλέπει το άρθρο 30 ν. 5073/2023 σε αντικατάσταση του Φόρου Διαμονής που είχε επιβληθεί με το Ν.4389/2016. Το τέλος ανθεκτικότητας επιβάλλεται σε ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο και χρεώνεται στον διαμένοντα. Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΕ από το 2013 ζητά την εξ ολοκλήρου απόδοση του Τέλους Ανθεκτικότητας στους δήμους προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Επίσης κατά την αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί η εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων με βάση τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΝ. Παράλληλα θα εξεταστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για την εφαρμογή του Κανονισμού και θα διατυπωθούν ανάλογες προτάσεις και αιτήματα.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα από το e-ota.