Δε. Απρ 29th, 2024

Ξήλωσε παράνομα τραπεζοκαθίσματα ο Δήμος Αθηναίων – Ποιες παραβάσεις καταγράφηκαν

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων εντός των διοικητικών του ορίων. Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και δόθηκαν εντολές άρσης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφέρει: «Εντείνουμε τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Απελευθερώνουμε δημόσιο χώρο και τον παραδίδουμε στους κατοίκους. Το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση από την άδεια την οποία διαθέτουν, είναι συμβολικό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν. Χρειάζεται να αυξηθούν τα πρόστιμα και γι’ αυτό θα ζητήσουμε τη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, σημειώνει: «Αφού προχωρήσαμε σε εντατικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, διαπιστώσαμε παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες. Μέσα σε τρεις ημέρες απομακρύναμε 39 τραπέζια, 115 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο), στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) και στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι). Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας».

Αναλυτικά, κατά το διάστημα 4-5-6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής έλεγχοι:

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024

Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο) διενεργήθηκαν έξι (6) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (13 τραπέζια και 46 καρέκλες) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 60,65 – υπέρβαση κατά 120 τ.μ.).
Στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι) διενεργήθηκαν τρεις (3) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε.
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024

Στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) διενεργήθηκαν τέσσερις (4) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (17 τραπέζια και 42 καρέκλες) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 46 – υπέρβαση κατά 54 τ.μ.)..
Σάββατο, 06 Απριλίου 2024

Στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι) διενεργήθηκαν τέσσερις (4) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (9 τραπέζια, 27 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 6,5 – υπέρβαση κατά 26 τ.μ.)..