Πα. Μάι 17th, 2024

Στην «UK FOOD & DRINK EXPO 2024» η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη

Στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, για την UK FOOD & DRINK EXPO 2024, που πραγματοποιήθηκε από 29 Απριλίου – 1 Μαΐου 2024, όπου η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε με δικό της περίπτερο, με στόχο να ενισχύσει την προβολή και την προώθηση του αγροδιατροφικού της τομέα, καθώς και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της που ασχολούνται με το κλάδο των τροφίμων και ιδιαιτέρα την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Την επιμέλεια της συμμετοχής στη διοργάνωση είχε η εταιρεία Reco Exports.

Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν εννέα (9) επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 80%. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή τους στην Έκθεση, οι επιχειρήσεις-εκθέτες της Περιφέρειας Αττικής επισκέφτηκαν τρία (3) σούπερ μάρκετ/εισαγωγικές εταιρείες στο κέντρο της πόλης του Μπέρμιγχαμ, για επιτόπια έρευνα σχετικά με τις προϋποθέσεις διείσδυσης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής αποτελούνταν από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Καβαλλάρη Βίκυ, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα προώθησης και προβολής αγροτικών προϊόντων κ. Δαμάσκο Δημήτριο, τον Πρόεδρο της υπό δημιουργία Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Αττικής κ. Βοϊδονικόλα Σταύρο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Ιωακειμίδη Γεώργιο και Μαγκανάρη Νικόλαο, καθώς και στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης επίσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής τίμησε με την παρουσία του o Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ιωάννης Τσαούσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάντσεστερ κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μπέρμιγχαμ κ. Νικόλαος Μπάτης και η Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Καμπούρογλου Παρασκευή.

Το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ανάδειξη και διεθνή προώθηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της περιελάμβανε: Και τις τρεις (3) ημέρες της Έκθεσης (29/4 – 01/5/2024) και επί 4 ώρες/ημέρα, προετοιμάστηκαν κεράσματα για τους επισκέπτες της Έκθεσης, με βάση τα προϊόντα των εκθετών που συμμετείχαν. Την παρασκευή  των εδεσμάτων επιμελήθηκε ο executive chef κ. Ξενάκης Αλέξανδρος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, ενώ αγοραστές και επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία, μετά από ειδική πρόσκληση της διοργανώτριας εταιρείας, να παραστούν σε “lunch event” στο περίπτερο το μεσημέρι της δεύτερης μέρας της Έκθεσης.

Αναλυτικά, στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι εννέα (9) εκθέτες-επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στην Έκθεση, καθώς και η δραστηριότητά τους:

1.     KAKIAS DAIRY / ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

2.     CRETA DROP / ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ

3.     NATURALS/ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Μπάρες ΒΙΟ)

4.     WINERY & VINEYARDS SOKOS S.A./ ΟΙΝΟΣ ΑΠΌ ΝΩΠΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

5.     KORVEL/ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  (Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο BIO)

6.     EPIRUS DOUGH/  ΠΙΤΕΣ & ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΔΗ

7.     MELIRA/ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Μέλι)

8.     MANTIS GROUP/ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

9.     KOSTARELOS/ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ-ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με την συμμετοχή αυτή επετεύχθη η προώθηση και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης μέσα από τη γαστρονομία, καθώς και η προβολή των επιχειρήσεων αγροτοδιατροφικών προϊόντων της Αττικής στους επισκέπτες της Έκθεσης αλλά και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, καθώς συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής και όλης της Χώρας, προωθεί την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές και προοπτική.

Η FOOD & DRINK EXPO (UK FOOD & DRINK SHOWS) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των τροφίμων για την αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου, συγκεντρώνει περισσότερους από 25.000 επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου και τουλάχιστον 1.200 εκθέτες από 50 Χώρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μία αγορά εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών κάθε Χώρας, είναι από τις πιο καινοτόμες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προσβάσιμη στους εξαγωγείς που προέρχονται από Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνολική αξία κατανάλωσης τροφίμων, ποτών και catering υπολογίζεται πάνω από 200 δις λίρες Αγγλίας.