Σα. Μάι 4th, 2024

Μητσοτάκης από Θράκη: «Ανοιχτή» στήριξη στον Χρήστο Μέτιο – Τι είπε για τους «αντάρτες»

Συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους του περιφερειακού Τύπου παραχωρεί, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη στήριξη που παρέχει η ΝΔ στον νυν περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο, αλλά και τους «αντάρτες» που έχουν προκύψει για την επικείμενη «μάχη» του Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αμέριστη υποστήριξη  της ΝΔ στο πρόσωπο του σημερινού περιφερειάρχη, για τον οποίο δήλωσε ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για να υπηρετήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως εκλεγμένος περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την πολιτική χροιά που έχει προσδώσει η Πειραιώς στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, αντιμετωπίζοντας τις 13 περιφέρειες της χώρας ως αναπόσπαστο τμήμα της αναπτυξιακής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ την επόμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι οι νέες περιφερειακές Αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου να συμπίπτουν ως προς τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητές τους με τις θέσεις και τις απόψεις της ΝΔ, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφορικά με την επιλογή της υποψηφιότητας του Χρήστου Μέτιου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι  ο Χρήστος Μέτιος είναι η κεντρική πολιτική επιλογή της παράταξης, καθώς συμπίπτει απόλυτα με τις απόψεις της ΝΔ για την αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος τόνισε ότι καθένας θα κριθεί ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κεντρική επιλογή της ΝΔ για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μία ξεκάθαρη πολιτική επιλογή και όλοι θα κριθούμε απέναντί στην επιλογή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «δεν ισχύει το ίδιο για τις δημοτικές εκλογές, όπου οι δημότες αποφασίζουν με διαφορετικό κριτήριο».