Δε. Απρ 29th, 2024

Χρυσό βραβείο πανελλαδικά κέρδισε για την καθαριότητα ο Δήμο Καλαμαριάς

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς στον τομέα της καθαριότητας επιβραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο από το ΟΤΑ Awards, ανάμεσα σε 332 δήμους, στην Ελλάδα καθαρή πόλη 2023, «Καθαριότητα στην πρώτη γραμμή»!
Είναι το τρίτο κατά σειρά βραβείο για τον Δήμο Καλαμαριάς, μετά το χρυσό που κέρδισε το 2022 στην κατηγορία «Δράσεις αντιμετώπισης του covid στους χώρους εργασίας» και το ασημένιο το 2023 στην κατηγορία «Εφαρμογές Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ApplicationsandCityDashboard», από τα BestCityawards.
Το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισκέφτηκε με κεράσματα την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, για να γιορτάσει με το προσωπικό την απόκτηση του χρυσού βραβείου.
«Σας ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό, εργαστήκαμε εντατικά και αποδείξαμε ότι με ομαδική δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε όσα έχουμε σχεδιάσει. Είμαστε η πρώτη σε καθαριότητα πόλη. Είστε σπουδαίοι. Συνεχίζουμε σταθερά μαζί, για το καλό του τόπου μας», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νέα πρωτιά της Καλαμαριάς.
Ποια όμως ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Δήμο Καλαμαριάς στην πρώτη θέση;
1. Καθιέρωσε για πρώτη φορά επταήμερη αποκομιδή απορριμμάτων
2. Προχώρησε στην καθημερινή πρωινή καθαριότητα των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων
3. Απομάκρυνε παραπήγματα, μπάζα, σκουπίδια, αδέσποτα και καταπατητές από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα
4. Καθάριζε, δέκα φορές ανά έτος, από φύκια και σκουπίδια τις παραλίες
5. Προμηθεύτηκε 1160 κάδους, τοποθέτησε 20 υπόγειους κι έλαβε έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης
6. Προμηθεύτηκε δέκα νέα απορριμματοφόρα
7. Πραγματοποιούσε καθημερινά το σκούπισμα των δρόμων, την απομάκρυνη ογκωδών αντικειμένων, καθώς και το πλύσιμο των κάδων.
8. Τοποθέτησε πιλοτικά αισθητήρες σε 60 κάδους της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Έξυπνες Πόλεις (SmartCities), συμμετέχοντας ενεργά στη νέα ψηφιακή εποχή.