Τρ. Απρ 30th, 2024

Σε αργία ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σε δίμηνη αργία θα τεθεί με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης ο ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος στις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου θα διεκδικήσει με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μόλις του κοινοποιηθεί επίσημα η συγκεκριμένη απόφαση, της οποίας η εκτέλεση θα ανασταλεί μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου. «Μόλις η απόφαση τού γνωστοποιηθεί επίσημα, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εκτέλεση της αποφάσεως αναστέλλεται έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Επί της ουσίας και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από διάφορα σκόρπια δημοσιεύματα, διευκρινίζεται πως η αργία επιβλήθηκε, επειδή ο απολογισμός του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας για το έτος 2013, δήθεν καθυστέρησε να υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας λίγους μήνες (δύο κατά την άποψη του Κωστή Σιμιτσή, επτά κατά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) και περιείχε στοιχεία των προηγούμενων ετών. Αυτή ήταν η υποτιθέμενη «σοβαρή» παράβαση, για την οποία ουδέποτε του ζητήθηκε να απολογηθεί. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σιμιτσής βρέθηκε να ευθύνεται για μια υπόθεση που είχε να κάνει με την αγορά προϊόντων για το κοινωνικό παντοπωλείο όπου είχανε διαπιστωθεί αποκλίσεις στις τιμές αγοράς από τον δήμο και σε αυτές που ίσχυαν στην αγορά.