Σα. Απρ 20th, 2024

Το «παζλ» των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Διαμορφώνεται σιγά – σιγά το προεκλογικό τοπίο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Μέχρι στιγμής, πέντε είναι οι ενδιαφερόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο, ενώ αναμένεται να εμφανιστούν κι άλλοι «μνηστήρες» στο επόμενο διάστημα.

Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το επιτελείο του νυν δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την δημαρχία, έχοντας μάλιστα ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Ο νυν δήμαρχος δουλεύει πυρετωδώς για την παρουσίαση των προγραμματικών αξόνων της παράταξής του στο εγγύς μέλλον, ενώ διαθέτει το πλεονέκτημα της στήριξης της ΝΔ, καθώς είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο  π. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Βαγγέλης Χαλκιάς εξετάζει εξονυχιστικά το ενδεχόμενο να κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφιος δήμαρχος, με στόχο να διεμβολίσει το «στρατόπεδο» Μαραγκού. Σε διεργασίες βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες ο πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων, Νίκος Λειβαδάρας, η υποψηφιότητα του οποίου, δε θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαρία Καζαντζάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιεί συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες με τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της για τον δήμο. Από την άλλη πλευρά, με αυτόνομο ψηφοδέλτιο θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές η «Λαϊκή Συσπείρωση», χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν θα είναι επικεφαλής ο Νίκος Καϊλής ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει ως υποψήφιος σε άλλο δημοτικό σχήμα, ενώ τις προθέσεις του δεν έχει αποκαλύψει ακόμα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Παύλος Χρυσαφίδης, του οποίου η στάση θα εξαρτηθεί απο τα αριστερά σχήματα που θα προκύψουν, χωρίς να αποκλείει και την έκπληξη της τελευταίας στιγμής.