Κυ. Μάι 19th, 2024

Νίκος Μπάμπαλος: Έχουμε κάνει πολλά και αποφασιστικά βήματα

Στόχος του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου για τη νέα θητεία, όπως ο ίδιος τονίζει, μιλώντας στην «Α» είναι να μπει ο δήμος του σε μια νέα εποχή. Τονίζοντας πώς: «θα προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του και στις γενιές που θα ακολουθήσουν».

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους δήμους που αντιδρούν στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ποιοι είναι οι λόγοι;

Όντως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας εισηγήθηκα – και το σώμα ενέκρινε – τη μερική αναστολή έκδοση των οικοδομικών αδειών στα όρια της πόλης. Για την ακρίβεια εκείνων που εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του Νέου Κανονισμού και επιχειρούν να χτίσουν με το μπόνους του ύψους. Θεωρούμε ότι η κατάχρηση αυτού του μέτρου θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πόλης μας, κυρίως όμως θα δημιουργήσει υπερπληθυσμό πέρα από τις αντοχές του οικιστικού ιστού. Όπως τόνισα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατανοούμε ότι το κράτος προσπαθεί να λύσει ένα έντονο – είναι αλήθεια – πρόβλημα στη στέγαση, όμως δεν μπορούμε να μεριμνήσουμε για ένα θέμα σήμερα, με έναν τρόπο όμως που αύριο θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα και σε αυτούς που ήδη μένουν στις αστικές περιοχές αλλά και σε εκείνους που θα μετοικίσουν ελέω των νέων κατοικιών που θα δημιουργηθούν.

Τι σημαίνει για το δήμο σας, η πιστοποίηση με ISO;

Μια ακόμα επιβεβαίωση ότι κάνουμε καλή δουλειά, προχωράμε με πρόγραμμα, σχέδιο και σοβαρές κινήσεις που φέρνουν αποτελέσματα. Η τελευταία πιστοποίηση που καταφέραμε να πάρουμε αφορά την διαχείριση και την εκτέλεση των τεχνικών έργων του Δήμου, πιστοποιώντας ότι κάνουμε καλό κουμάντο, ότι αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις και προσθέτουμε στο Ηράκλειο έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη. Βέβαια, για εμάς η καλύτερη πιστοποίηση είναι η εμπιστοσύνη των δημοτών, η οποία είναι σταθερή όλα αυτά τα χρόνια και μας δίνει δύναμη να προχωράμε μπροστά.

Αφού μιλάμε για δημοτικό έργο να ρωτήσω πώς εξελίχθηκε το πρώτο τρίμηνο της νέας θητείας;

Ακριβώς επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη από τους δημότες, είχαμε την τιμή να μας αναθέσουν εκ νέου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές την ευθύνη του Δήμου. Έτσι, υπάρχει μια ομαλή συνέχεια στο έργο που ξεκινήσαμε την περασμένη δημοτική περίοδο, το οποίο συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες της νέας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ολοκληρώνουμε τις αναπλάσεις με βιοκλιματικά υλικά στις γειτονιές γύρω από τις πλατείες Αγίας Τριάδος και Μανδηλαρά, κατασκευάζουμε αντιπλημμυρικά σε στρατηγικά σημεία, συνεχίζουμε τις αναπλάσεις σε πλατείες, πάρκα και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, προχωράμε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις – ανακαινίσεις περισσότερων σχολείων της πόλης, χτίζουμε μια καινούργια πτέρυγα στο 4ο Δημοτικό. Με άλλα λόγια, συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη, το ίδιο μεράκι, τον ίδιο σκοπό: να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα και καλύτερο.

Τι περιμένουμε από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το επόμενο διάστημα;

Στόχος μας στη νέα δημοτική περίοδο είναι, πέρα από τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη και σταδιακά ολοκληρώνουμε, να βάλουμε τον Δήμο σε μια νέα εποχή. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκκίνηση της νέας δημοτικής θητείας παραλάβαμε τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που μπαίνουν στον μηχανισμό του Δήμου. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που θέλουμε για τα επόμενα χρόνια, το Ηράκλειο να γίνει μια ακόμα πιο σύγχρονη, πράσινη, φιλική προς τον πολίτη και το περιβάλλον πόλη. Να γίνει η βιώσιμη πόλη που θα μεγαλώσουν και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Αττικής στο τέλος της πενταετίας;

Συνεχίζοντας από εκεί που σταματήσαμε στην προηγούμενη ερώτηση, ένας Δήμος που θα προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του και στις γενιές που θα ακολουθήσουν. Έχουμε κάνει πολλά και αποφασιστικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Πλέον το Ηράκλειο έχει το δικό του μεγάλο πάρκο, το Κτήμα Φιξ που καταφέραμε και αγοράσαμε μετά από χρόνια αγώνα, έχει βιοκλιματικές γειτονιές, διαθέτει όλα τα ρεύματα Ανακύκλωσης, έχει πιο πράσινες πλατείες και πάρκα γειτονιάς, αποκτά τα σχολεία που αξίζουν στα παιδιά μας. Με αυτή τη νοοτροπία θα συνεχίσουμε ώστε στο τέλος και αυτής της θητείας να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τους δημότες μας στα μάτια και να τους πούμε πως κάναμε για αυτούς ό,τι καλύτερο μπορούσαμε…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή