Σα. Απρ 27th, 2024

Με σπόντες και συγγνώμες το «αντίο» του Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης – Η επόμενη ημέρα στην ομάδα του

Δεν ξάφνιασε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η παραίτηση του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ και επικαφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου.

Στα αυτοδιοικητικά πηγαδάκια της συμπρωτεύουσας η αποχώρηση του Νίκου Ταχιάου από το δημοτικό συμβούλιο και το τιμόνι της «Θεσσαλονίκης Υπεύθυνα» ήταν θέμα χρόνου, ωστόσο ο κ. Ταχιάος φρόντισε να σφραγίσει τον κύκλο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με θεαματικό τρόπο αφήνοντας αιχμές για τη διοίκηση του δημάρχου Θεσσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα .

«Ποτέ στα είκοσι προηγούμενα χρόνια της θητείας μου σε αυτήν, δεν συνάντησα την σημερινή εικόνα», αναφέρει ο Νίκος Ταχιάος στην επιστολή παραίτησής του, στην οποία υιοθετεί γενικότερα σκληρή ρητορική απέναντι στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για τις αρνητικές  επιπτώσεις της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση.

Αντίθετα, στην ανάρτησή του στο facebook ο μέχρι πρότινος επικαφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε πιο ήπια γλώσσα, ευχαριστώντας τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του οι οποίοι απέμειναν μέχρι το τέλος στο πλευρό του, ενώ παράλληλα ανέλαβε ακέραια την ευθύνη της αποτυχίας στις δημοτικές εκλογές.

«Ευχαρίστησα ήδη τους συνεργάτες μου στην εκλογική μάχη, τους υποψηφίους στο δημοτικό συμβούλιο και τα κοινοτικά συμβούλια, των οποίων η συμβολή υπήρξε πολύτιμη. Ευχαριστώ δημόσια την Νέλλη, τον Βασίλη, τον Λευτέρη και τον Σταύρο για τη συνεργασία που είχαμε. Το ίδιο ευχαριστώ και τους κοινοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό μας. Ζητώ να με συγχωρήσουν για την περιορισμένη βοήθεια που τους προσέφερα στην εννιάμηνη θητεία μας στον δήμο. Είναι παλικάρια που αξίζουν την προσοχή των Θεσσαλονικιών και τιμούν την εμπιστοσύνη τους», αναφέρει ο Νίκος Ταχιάος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι από τον συνδυασμό Ταχιάου εξελέγησαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι, τη στιγμή που η παράταξη Ζέρβα εξέλεξε 7, ενώ στην πορεία αρκετά στελέχη του προέδρου της Αττικό Μετρό εγκατέλειψαν το καράβι του και αξιοποιήθηκαν στην δημοτική αρχή.

«Για τη Νέα Δημοκρατία»

Ο Νίκος Ταχιάος ευχαρίστησε δημόσια τη Νέα Δημοκρατία για την στήριξη στην υποψηφιότητά του, έχοντας ήδη διαψεύσει μιλώντας στον Flash 99,4 τα σενάρια που ήθελαν την παραίτησή του από τον δήμο να έρχεται σε συνέχεια πιέσεων από την Πειραιώς. «Μην ξεχνάτε» είπε ο Νίκος Ταχιάος «ότι εγώ είχα τη σημαία της ΝΔ. Δεν κατέληξε αυτή σε αποτέλεσμα, αλλά ο κ. Ζέρβας αποφάσισε ότι στο παιχνίδι θα μετείχε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό δημιουργεί μία αντικειμενική πίεση για μένα».

«Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία για την τιμή που μου έκανε να προτείνει την υποψηφιότητά μου. Ο χώρος της κεντροδεξιάς παραμένει πάντοτε το σπίτι στο οποίο μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά, πολύ οικείο ξανά, μετά την ανανέωσή του με το φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε επίσης ο κ. Ταχιάος.

Η επόμενη ημέρα στη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Ταχιάος αποτελούσε το τελευταίο «εμπόδιο» στη συγκρότηση μιας ενιαίας «γαλάζιας» ομάδας  στον δήμο Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι η παρουσία του Γιώργου Ορφανού στα πολιτικά πράγματα είναι ανύπαρκτη, το ζήτημα ωστόσο παραμένει αν ο διάδοχος του Νίκου Ταχιάου θα ακολουθήση τη γραμμή του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ ή θα προσχωρήσει στη διοίκηση Ζέρβα.

Πάντως όπως όλα δείχνουν τα ηνία της «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» θα αναλάβει ο έμπειρος στα δημοτικά Βασίλης Γάκης, ο οποίος είχε αναλάβει ήδη ατύπως χρέη επικεφαλής της ομάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου