Τε. Απρ 24th, 2024

Εξαφανισμένος ο Γιώργος Ορφανός από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Εξαφανισμένος από προσώπου γης είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Θεσσαλονίκης , Γιώργος Ορφανός.

Μόλις έναν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές ο επίδοξος δήμαρχος της συμπρωτεύουσας παρουσιάζει μηδενική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της πόλης, δημιουργώντας μάλιστα γκρίνια στο εσωτερικό της παράταξης τους.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος πέρα από το γεγονός ότι πριν έναν χρόνο ο Γιώργος Ορφανός εμφανιζόταν σίγουρος ότι θα κερδίσει την μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκης, με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών να προκαλεί «εγκεφαλικά» στην παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», αφού τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Νίκο Ταχιάο.

Ωστόσο η παράταξη Ορφανού εξέλεξε επτά δημοτικούς συμβούλους – όσους και η παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα – με αποτέλεσμα οι γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά να θεωρούν ότι η καθίζηση στην ομάδα του Γιώργου Ορφανού είναι προσωρινή και οφείλεται, στο πρώτο σοκ του εκλογικού αποτελέσματος.

Βέβαια ένα χρόνο μετά φαίνεται πως η καθίζηση παρέμεινε, καθώς οι παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο σπάνια συζητιούνται.