Πε. Ιούλ 25th, 2024

Το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, εγκαινίασε ο Α. Τζιτζικώστας από otavoice28 Ιουνίου, 2023

Τα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη της Θέρμης, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και παρουσία του Πρύτανη του ΑΠΘ Δημήτρη Κωβαίου και του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, για ένα σημαντικό έργο με διπλή σημασία, τόσο για την Παιδεία, όσο και για τον Αθλητισμό.

Περιγράφοντας το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ο Περιφερειάρχης επισήμανε:

“Εγκαινιάζουμε έναν υπερσύγχρονο χώρο άθλησης, ένα σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν χώρο 1.300 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, με ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ειδικό χώρο προθέρμανσης, βοηθητικούς χώρους, κεντρικό χώρο για τα ομαδικά αθλήματα, για το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ και εξαιρετική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία. Είναι ένα κλειστό γυμναστήριο που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Και βέβαια, εκτός από τις σύγχρονες υποδομές, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε διασφαλίσει και τις λειτουργικές ανάγκες του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως τον κλιματισμό, τη θέρμανση και την ψύξη”.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, που σημείωσε ότι ήταν το κλειδί για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ΑΠΘ και τους Πρυτάνεις Νίκο Παπαϊωάννου και Περικλή Μήτκα που όπως είπε είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά “να γίνει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιου του τόπου, το ΑΠΘ, ακόμα καλύτερο, σύγχρονο, εξωστρεφές και δυναμικό, καθιστώντας το πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλη τη χώρα”.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

“Παραδίδουμε μία σημαντική αθλητική υποδομή, ένα πραγματικό ‘σπίτι του αθλητισμού’, στο οποίο πρώτοι μπαίνουν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί εκτός από το γεγονός ότι αποκτάτε έναν δικό σας χώρο, ταυτόχρονα αναβαθμίζονται και οι σπουδές σας. Κι αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό και σταθερά επενδύουμε στην Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως σε όλα τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές και εξοπλίσαμε όλα τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια.

Όπως επίσης στα σχολεία, όπου κατασκευάσαμε 18 νέες σχολικές μονάδες και νηπιαγωγεία, που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά και μαθητές. Και παράλληλα, παραδώσαμε σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που δίνουν περισσότερες δυνατότητες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ αναβαθμίζουμε ενεργειακά δεκάδες σχολεία και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Όπως ακόμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών ξεκινάμε την κατασκευή 35 νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων, που θα δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Όμως παράλληλα με την Παιδεία, προτεραιότητά μας είναι και η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, με τα έργα που υλοποιούμε σε 17 δημόσιους αθλητικούς χώρους και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, για να μπορούν πραγματικά να τα χαίρονται και να τα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους φοιτητές να αξιοποιήσουν το νέο σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο, σημειώνοντας ότι “είναι δέσμευσή μου ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια να είμαστε δίπλα στους νέους, δίπλα στους φοιτητές και τους ερευνητές, δίπλα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους καθηγητές, τους δασκάλους, τους μαθητές, γιατί θέλουμε οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει, να αποκτήσουν εφόδια, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να εξελιχθούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Γιατί μόνο έτσι ο τόπος μας και η χώρα θα πάνε μπροστά”.