Πα. Μαρ 29th, 2024

«Βατερλώ» για τον Τσίπρα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Στη «γωνία» ο Γαλιατσάτος

Σε «Βατερλώ» εξελίσσεται το Ιόνιο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, µετά τις αποκαλύψεις για τις «τζάµπα» διακοπές που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι µε τη θαλαµηγό της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου, το Μέγαρο Μαξίµου καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα δανειακά ανοίγµατα του εκλεκτού του περιφερειάρχη, Θ. Γαλιατσάτου.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, ο «φάκελος» της υπόθεσής του και οι καταγγελίες σε βάρος του έφτασαν σε κυβέρνηση και κόµµα µέσα από εµπιστευτικάδιαβήµαταδιαµαρτυρίας που ξεκίνησε να κάνει γνωστός επιχειρηµατίας της Κεφαλλονιάς, τον οποίο ο Γαλιατσάτος «έµπλεξε» µε το να τον βάλει εγγυητή στα δάνειά του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηµατίας, που εξαιτίας του Θ. Γαλιατσάτου κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του, είναι και κουµπάρος µε τον εκλεκτό περιφερειάρχη της Αριστεράς στα Ιόνια Νησιά.

Οταν ο Κεφαλλονίτης επιχειρηµατίας βρέθηκε εκτεθειµένος στις τράπεζες εξαιτίας του κουµπάρου του και περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτου, προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από εγγυητής των δανείων του, επιδιώκοντας ανεπιτυχώς να βρει µια λύση µαζί του, προκειµένου να τον «αποδεσµεύσει». Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και µπροστά στον ορατό κίνδυνο να χάσει µέρος της ατοµικής του περιουσίας και να υποστεί σοβαρότατο πλήγµα στις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες, άρχισε να αναζητά βοήθεια στο πρόβληµά του µέσα από τη γνωστοποίηση της υπόθεσης στο Μαξίµου και την Κουµουνδούρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. ∆ραγασάκη, στον Αλ. Φλαµπουράρη, αλλά και στη γραµµατέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Θεοπεφτάτου, η οποία φέρεται να τον «καθησύχασε» προ ηµερών για την εξεύρεση λύσης µε το να τον φέρει σε επαφή µε το νοµικότµήµα του τοµέαοικονοµικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω µεταξύ, ο συγκεκριµένοςεπιχειρηµατίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας, θεώρησε σκόπιµο πάνω στην απελπισία του να επικοινωνήσει και µε τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος είχε στηρίξει τον συνδυασµό του Γαλιατσάτου στις εκλογές του 2014.

Ο Π. Λαφαζάνης σε επικοινωνία που είχαµε µαζί του επιβεβαίωσε πως ο συγκεκριµένοςεπιχειρηµατίας επικοινώνησε µαζί του για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο του εξήγησε πως πλέον δεν έχει καµία απολύτως σχέση µε τον συνδυασµό του κ. Γαλιατσάτου στα Ιόνια Νησιά.