Πα. Μαρ 29th, 2024

Παράδοση 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 820 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης στον Δήμο Παλλήνης

Με την παράδοση σήμερα στον Δήμο Παλλήνης, 3 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 820 καφέ κάδων, συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. Η διανομή συνεχίζεται παράλληλα με τη δεύτερη φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Μάλιστα όπως έχει επισημανθεί και από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης αποτελεί ένα από τα επτά βασικά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «τέρας των σκουπιδιών» και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας.
Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτζο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινό και στελέχη του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Στη διαδικασία παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δ. Καρράς, Π. Ζινέλη και Β. Δημητριάδης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής επισημαίνοντας:

«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να παραδίδουμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων και οκτακόσιους είκοσι καφέ κάδους στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου μετεξέλιξης της Αττικής σε μια Πράσινη Περιφέρεια. Είναι σίγουρο ότι εδώ στον δήμο Παλλήνης με έναν έμπειρο Δήμαρχο που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων, ο εξοπλισμός θα πιάσει τόπο. Ο Δήμαρχος με την εμπειρία του σε συνεργασία με τα στελέχη και τους δημότες θα προβεί στην υλοποίηση του προγράμματος διαλογής στην πηγή. Ο δήμος Παλλήνης έρχεται να προστεθεί σήμερα στους ισχυρούς κρίκους του κεντρικού μας στόχου για την Πράσινη Αττική. Να ευχαριστήσω τον ίδιο τον Δήμαρχο, τον Θανάση Ζούτσο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι συμμαχούν μαζί μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας των σκουπιδιών και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας. Απτό παράδειγμα αποτελούν και τα εδαφοβελτιωτικά που δίνουμε ως προϊόντα προερχόμενα από τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Αυτό το εδαφοβελτιωτικό αποτελεί τεκμήριο για την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων. Με την ουσιαστική συμβολή του πολίτη παρέχονται ανταποδοτικά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θ. Ζούτσος από την πλευρά του δήλωσε:

Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, επί χρόνια στην αυτοδιοίκηση, για τη σημερινή του παρουσία εδώ στην παράδοση και παραλαβή τριών νέων απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων και 820 κάδων. Είναι για μας μεγάλη χαρά γιατί προχωράμε στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού και στη μείωση των στερεών αποβλήτων. Ήδη είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και προσδοκούμε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο ώστε αυτά που επιστρέφουν για υγειονομική ταφή να είναι ελάχιστα. Ήδη ο δήμος μας έχει προχωρήσει σε 8 προγράμματα, αυτό είναι το ένατο. Κεντρικός στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση πόρων που θα επιστρέφουν στην κοινωνία με διάφορους τρόπους. Να σας ευχαριστήσω κύριε Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο μέσα από τον ΕΔΣΝΑ μας δίνει δωρεάν, όλο αυτό τον εξοπλισμό. Εμείς ως δεύτερο βήμα θα μοιράσουμε στα νοικοκυριά προϊόντα, όπως το εδαφοβελτιωτικό που παράγεται, προκειμένου να διαπιστώσουν οι κάτοικοι ότι το πρόγραμμα αυτό αποδίδει άμεσα αποτελέσματα. Μάλιστα το υλικό αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς στον Δήμο μας υπάρχουν αρκετές μονοκατοικίες που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν στους κήπους τους. Και πάλι ευχαριστώ».

Σημειώνεται, ότι τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.