Σα. Απρ 20th, 2024

Με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε στη Σύρο υποδέχτηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης, Νικόλαος Λειβαδάρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Βρούτσης, οι Βουλευτές κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Τουρισμού, κ. Αλέξανδρος Βασιλάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Χρήστος Καφτηράνης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Μ.ΤΟ κ. Στάθης Μπαρμπούνης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Νικόλαος Φωτεινιάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κα Ειρήνη Δράκου.

Θέματα που αφορούν την παιδεία σχεδόν μονοπώλησαν τη συζήτηση, με τον κ. Λειβαδάρα να παρέχει ενημέρωση για μια σειρά θεμάτων, αρχής γενομένης από τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, όσο και για την αξιοποίηση μέρους του Στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου», που θα δώσει τέλος στην κτηριακή διασπορά του Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του οποίου εξήρε τη λειτουργία του και το επίπεδο σπουδών του, καταλήγοντας και στην ανάγκη υποστήριξης της δεύτερης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Δράκου, μίλησε για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τους μαθητικούς αγώνες ρομποτικής και καινοτόμων δράσεων και την επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής βοηθητικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, ενώ έκανε μια εκτενή αναφορά στο θέμα της στέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου. Η κα Ζαχαράκη ήταν ενημερωμένη για το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν υπόψη της και δήλωσε τη στήριξή της στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού και των Βουλευτών, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και τις μέχρι τώρα ενέργειές της, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για α) την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, β) την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών του Κρατικού Αερολιμένα Σύρου και γ) την εν γένει αναπτυξιακή πορεία του νησιού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκατέρωθεν ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος και την προσφορά από τον κ. Δήμαρχο εθιμοτυπικού δώρου στην Υφυπουργό και τη συνοδεία της.