Σα. Σεπ 7th, 2024

Γιατί πήρε τα εύσημα του Πρωθυπουργού ο Γιάννης Φωστηρόπουλος

Μάθαµε ενδιαφέρον παρασκήνιο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριµένα πού «έπεσε το µάτι» του και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντας µάλιστα και τα εύσηµα στον δήµαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Συγκεκριµένα, τη στιγµή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπι νε µε τον δήµαρχο έναν εσπρέσο, ο Γιάννης Φω στηρόπουλος είχε µαζί του έναν µικρό καφέ κάδο βιοαπο βλήτων και τις σχετικές σακούλες. Μάλιστα, ο δήµαρχος εξήγησε στον πρωθυπουργό πως στην ανακύκλωση βιοαπο βλήτων ο ∆ήµος Παλαιού Φαλήρου πρωτοπορεί και έχει καταφέρει να φτάσει το 7,5% των απορριµµάτων της πόλης να είναι τα βιοαπόβλητα και αυτός ο εξοπλισµός να µοιράζεται στους κατοίκους εντελώς δωρεάν.

Τότε ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε τον καφέ κάδο στους παρευρισκοµένους και είπε ότι «έτσι πρέπει να κάνουµε. Θα πρέπει να αναπτύξουµε ακόµα περισσότερο αυτό το κοµµάτι», γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο πολιτισµός ξεκινάει από την καθηµερινότητά µας».

∆εν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζει ο Γ. Φωστηρόπουλος για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στον ∆ήµο Παλαιού Φα λήρου και µάλιστα στα ζητήµατα της καθηµερινότητας των πολιτών. Εχει ρίξει µεγάλο βάρος σε αυτόν τον τοµέα και δεν είναι τυχαία η συντριπτική επανεκλογή του στις αυτοδιοικητικές κάλπες του περασµένου Οκτωβρίου. Αλλος ένας τοµέας, εκτός του περιβάλλοντος, που θεωρείται προ τεραιότητα για τον δήµαρχο Παλαιού Φαλήρου είναι η υγεία των πολιτών, γι’ αυτό και πραγµατοποιούνται πλούσιες σχετικές δράσεις από τον δήµο.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά 1/6