Πα. Ιούλ 19th, 2024

«Αλλάζει» ο Δήμος Χανίων: Οι αναπλάσεις, οι βελτιώσεις και οι ανακατασκευές

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων, σε μία διαρκή προσπάθεια για ανάπλαση και βελτιστοποίηση πρόσβασης, εικόνας και λειτουργίας της πόλης και των υπόλοιπων περιοχών, περιαστικά των Χανίων, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου ο Δήμος Χανίων ξεκινά εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Κυδωνίας, στο κέντρο της πόλης. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν σημειακά, ανά ρεύμα κυκλοφορίας, από την πλατεία 1866 (νέα καταστήματα) έως και τη συμβολή με την οδό Αποκορώνου.

Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, στο πλαίσιο του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων Δήμου Χανίων», το οποίο είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 4.000.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις προβλέπουν την πλήρη ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά, κ.ά.