Πε. Μάι 2nd, 2024

Την Κυριακή ξεκινάει το 12ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Το 12ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 18 Ιουνίου με μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Ρόδον στον Σταφιδόκαμποστις 20:30.

Με όχημα την ενωτική δύναμη της μουσικής και του χορού, έξι ομάδες καλλιτεχνών ανεβαίνουν στην σκηνή και φιλοδοξούν σε ένα υψηλής αισθητικής θέαμα υπό τους ήχους κλασσικών και σύγχρονων συνθετών. Ανάμεσα στις μουσικές που θα ακουστούν συγκαταλέγονται έργα Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκη, Σπανουδάκη), κλασικών Ευρωπαίων συνθετών (Μπαχ , Βιβάλντι), σύγχρονων Ευρωπαίων συνθετών (Μαξ Ρίχτερ, Αλεξάντερ Ντεσπλά), ισπανικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και ζωντανή εκτέλεση μουσικής σύνθεσης αποκλειστικά για χορογραφία από το Ωδείο Πολύτεχνο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει η καθηγήτρια χορού και χορογράφος κα Νατάσσα Ζουμή.

Την παράσταση θα ανοίξει το μικρού μήκους χοροθεατρικό «Όταν η αγάπη μεταναστεύει…» με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, που με συνοδοιπόρους τους 38 μικρούς μαθητές του, ζωντανεύουν επί σκηνής την αληθινή ιστορία ενός 14χρονου προσφυγόπουλου που βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές της Ιταλίας…

Στην συνέχεια, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές όπου μέσα από τις χορογραφίες τους υμνούν την μουσική, σωματοποιούν τον ήχο και μετατρέπουν με αριστοτεχνικό τρόπο τις νότες σε εικόνα. Ταυτόχρονα, «αφηγούνται» και μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα ευαισθητοποίησης στο κοινό. Η θεματική καλλιτεχνική τους ματιά περιλαμβάνει ιστορίες μετανάστευσης, γενικότερες αναφορές στην κακοποίηση αλλά και συνθήκες καθημερινού στρες ιδωμένες μέσα από την κίνηση.

Οι συμμετέχοντες με τα έργα τους κατά σειρά:

1. Πολιτιστικός σύλλογος Βάρδας σε συνεργασία με τον NEAPoCOSMOS (επιμέλεια κίνησης Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος)

2. Ερασιτεχνική σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου με χορογραφίες κλασικού και σύγχρονου χορού.

3. Πολύτεχνο σχολή χορού Ωδείο ΚωνστάντζαΠρίντεζη με χορογραφία σύγχρονου χορού.

Πιάνο: Δώρα Ξένου Σαξόφωνο: Πάνος Τσακουλογιαννοπουλος

4. Χοροκίνηση Πόπη Παναγοπούλου με χορογραφίες φλαμένκο

5. Ομάδα σπουδαστριών ανώτερης επαγγελματικής σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού Ακτίνα.

Χορογραφία Μυρσίνη Κουλούρη (επιμέλεια Αγγελική Στελλάτου)

Χορογραφία Δήμητρα Αντωνιάδη (επιμέλεια Σταυρούλα Σιάμου)

6. Ανώτερη επαγγελματική σχολή Κέντρο χορού και τεχνών Τατιάνας Λοβέρδου με χορογραφίες σύγχρονου χορού. Χορεύουν η Βασιλίνα Σαλμάνκαι η Εβελίνα Σταυρουλοπούλου, μαθήτριες του 1ουέτους.(επιμέλεια Τατιάνα Λοβέρδου)

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Είσοδος ελεύθερη.