Δε. Απρ 29th, 2024

Αυτοψία του Γιάννη Μώραλη σε έργα ασφαλτοστρώσεων στη γ’ δημοτική κοινότητα

Νέες ασφαλτοστρώσεις υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε δρόμους του Νέου Φαλήρου στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου στις γειτονιές του Πειραιά, καθώς και την ευκολότερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στις εργασίες ασφαλτοστρώσεων μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη και τον  Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Σημειώνεται, πως οι εν λόγω παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ασφαλτοστρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στους εξής δρόμους: Καλλέργη, Ραγκαβή, Αγίου Δημητρίου, Νικολοπούλου, Διαμαντή, Γαρδικιώτη, Δράκου, Κατσουλάκου, Νέας Ιωνίας, Σμύρνης, Καρδάση, Μπιζανίου, Κουρμούλη, Ταγματάρχη Κόκκοτα, Πινδάρου, Αγοράτου, Λ. Βεΐκου, Ζαΐμη και  Δυοβουνιώτου και μπροστά από τη Γέφυρα «ΙΟΝ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 5 χρόνια ασφαλτοστρώσεις σε 180 δρόμους και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως με τις παρεμβάσεις στους δρόμους της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ασφαλτοστρώσεων, όχι μόνο στο Νέο Φάληρο, αλλά σε όλον τον Πειραιά.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Από την πρώτη θητεία μας έως τώρα, έχουμε υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων είτε με ίδιους πόρους είτε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σε δρόμους της πόλης που είχαν πολλά προβλήματα και έχρηζαν παρέμβασης. Προφανώς και δεν είναι εφικτό να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι του Πειραιά μέσα σε 5-6 χρόνια. Για το λόγο αυτό έχουμε σχεδιάσει και για την επόμενη χρονιά ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις Δημοτικές μας Κοινότητες, προκειμένου να βελτιώσουμε όσους περισσότερους δρόμους μπορούμε».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως η  «μάχη» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών συνεχίζεται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν και κύριο μέλημα του Δήμου Πειραιά αυτήν την περίοδο είναι η καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊου, η λειτουργία του δεν σταματά. Αντιθέτως, τα συνεργεία της Καθαριότητας,  της Οδοποιίας,  του Πράσινου, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και παρεμβαίνουν, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα η πόλη μας να είναι πιο καθαρή, πιο λειτουργική, πιο όμορφη. Όπως έχω ξαναπεί, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης,  αλλά είμαστε εδώ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή  για να αλλάξουμε  προς το καλύτερο κάθε γειτονιά της πόλης μας».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος, Αργουδέλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια την τελευταία εξαετία από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της πόλης μας. Υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις και νομίζω ότι μέσα από ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων είτε με δημοτικούς πόρους είτε με πόρους της Περιφέρειας, έχουν γίνει πολλές  παρεμβάσεις σε δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πειραιά, ενώ  έχει δοθεί έμφαση και  στις γειτονιές της πόλης. Λαμβάνουμε υπόψη πάντα τα αιτήματα των δημοτών μας,  αξιολογούμε τις περιπτώσεις και προχωράμε στην  υλοποίηση των ασφαλτοστρώσεων, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες».

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, λέγοντας πως είναι σημαντικό που υλοποιούνται αυτές οι εργασίες σε δρόμους που χρήζουν παρέμβασης, προσθέτοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον αρμόδιο Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, οι οποίοι αποδέχθηκαν άμεσα τα αιτήματα της Κοινότητας και προχώρησαν οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της περιοχής μας».