Πα. Απρ 26th, 2024

Ορίστηκε το νέο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ι.Τ.Α.- Πρόεδρος ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

Συγκροτήθηκε το νέο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που λειτουργεί ως το “think tank” της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. ορίστηκε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος π. Δήμαρχος Σάμου, Α’ Αντιπρόεδρος ο Ευθύμιος Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Β’ Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Ψυχάρης Καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ι.Τ.Α. απαρτίστηκε από 25 μέλη, εξέχοντες καθηγητές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, διακεκριμένους επαγγελματίες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος κατά την παρέμβασή του προς τα μέλη του νέου επιστημονικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην οικογένεια του Ι.Τ.Α. Είμαστε εδώ για να βάλουμε τους ορίζοντες για κάτι πιο σπουδαίο, για κάτι πιο μεγάλο, πάντα εμείς πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα κι αυτό με έναν επιστημονικό τρόπο. Εμείς θα πρέπει να τεκμηριώνουμε και να δίνουμε έτοιμη την τροφή στην ΚΕΔΕ, έτσι ώστε η ΚΕΔΕ να αξιοποιήσει και να διεκδικήσει».

Υπενθυμίζεται πως το Ι.Τ.Α. λειτουργεί ως ένα διαχρονικό εργαλείο της Αυτοδιοίκησης για την παραγωγή των βασικών πολιτικών της, μέσα από τη σύνθεση και την αξιοποίηση της γνώσης των ειδικών, πανεπιστημιακών, επιστημόνων, ερευνητών και της πολύτιμης και συσσωρευμένης εμπειρίας των αιρετών που έχουν υπηρετήσει το θεσμό.

Στη συνεδρίαση, παρόντες εκτός από τον Πρόεδρο Ηλία Αποστολόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τα μέλη του Δ.Σ. Ι.Τ.Α., ήταν και ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και στελέχη της Διοίκησης της Κ.Ε.Δ.Ε.

Τα μέλη του νέου Επιστημονικού Συμβουλίου, είναι:

Πρόεδρος Μιχάλης Αγγελόπουλος π. Δήμαρχος Σάμου
Α’ Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Ψυχάρης Καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου
Μέλη

Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης, Καθηγητής τμ Πληροφορικής Τηλεματικής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Βλαχάβας Ιωάννης, Καθηγητής τμ Πληροφορικής στο ΑΠΘ
Βούγιας Σπύρος, Συγκοινωνιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, π. Υφυπουργός Μεταφορών
Γαλανός Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Γεωργακέλλος Δημήτρης, Καθηγητής τμ Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Δελλαδέτσιμας Παύλος, Καθηγητής τμ Γεωγραφίας-Αρχιτεκτονικής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου/Πολεοδομία-Χωροταξία/Πολιτική γης-Διαχείριση καταστροφών.
Καραγιάννης Άγγελος, Χρηματοοικονομικά-ΜΒΑ
Κουτλιανός Νίκος, Επίκουρος Καθηγητής Αξιολόγησης Σωματικής Υγείας Αθλουμένων στο ΑΠΘ
Λαζαρίδη Κωνσταντία-Αικατερίνη, Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων & Φυσικών Πόρων.
Μαïλλής Αντώνης, Καθηγητής Ψυχιατρικής Αιγινήτειο/Ωνάσειο.
Μακρής Γιάννης, Νομικός
Ματσινός Γιάννης, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου/Α΄Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ.
Μπλέτσας Μιχάλης, Διευθυντής MEDIALAB.
Νικολακόπουλος Ηλίας, Πολιτικός Επιστήμονας και Ομότιμος Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πολίτης Κωνσταντίνος, Οικονομικά/μεταπτυχιακές σπουδές στην παιδαγωγική, (MEd), και στη διοίκηση επιχειρήσεων, (MBA)/ π Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ρόδη Άλκηστις, Αρχιτέκτων Μηχανικός,Αρχιτέκτων Αστικού Σχεδιασμού- Αναπλ. Καθηγήτρια τμ Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Σουλιώτης Κυριάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.