Τε. Μάι 8th, 2024

Επανακαταμέτρηση  ψήφων θα ζητήσει ο Γιώργος Σακελλαρίου

Επανακαταμέτρηση  ψήφων θα ζητήσει ο Γιώργος Σακελλαρίου  δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος ηττήθηκε στον β γύρο των δημοτικών εκλογών με 11 ψήφους διαφορά.

Νικητής αναδείχτηκε ο επιχειρηματίας Σωτήρης Δασκαλόπουλος με 4.575 ψήφους και 50,06%,  επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παλαμά» έναντι του νυν δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ανασυγκρότησης Δήμου Παλαμά» ο οποίος συγκέντρωσε 4.564 ψήφους και 49,94%. Λόγω της πολύ μικρής διαφοράς που τον χωρίζει από τον νικητή συνδυασμό, ο κ.Σακελλαρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένσταση μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Το ενδιαφέρον του στρέφεται στον επανέλεγχο των άκυρων ψηφοδελτίων,   καθώς και του εκλογικού υλικού (βιβλίο  πρακτικών, ψηφοδέλτια, άκυρα και λευκά) που παραδόθηκαν στο Πρωτοδικείο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, τα εκλογικά αποτελέσματα που εκδίδονται το βράδυ των εκλογών από την εταιρεία που συνεργάζεται με το ΥΠ.ΕΣ είναι προσωρινά. Τα επίσημα αποτελέσματα εκδίδονται από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και μόνο μετά την ανακοίνωση τους μπορούν οι ενδιαφερόμενοι συνδυασμοί να υποβάλλουν ενστάσεις.

Σε δήλωσή του ο κ.Σακελλαρίου απέδωσε την  ήττα του στις δημοτικές εκλογές,  στις καταστροφικές πλημμύρες και στον  Daniel. Η διαφορά του την Α Κυριακή από τον κ.Δασκαλόπουλο ήταν 950 ψηφοδέλτια, αλλά ο β γύρος είναι μια νέα εκλογική διαδικασία, που η κάλπη γεμίζει από την αρχή και αυτή την φορά ανέδειξε άλλον  νικητή στον Δήμο Παλαμά.