Τρ. Απρ 30th, 2024

Τα ονόματα που «παίζουν» για την διαδοχή του Νίκα στην Καλαμάτα

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, με την στήριξη της ΝΔ, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την διαδοχή του στον δήμο Καλαμάτας.

Παρότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθούν «γαλάζια» χρίσματα στους δήμους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν κάποιες υποψηφιότητες στις πρωτεύουσες των νομών, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για τους «γαλάζιους μνηστήρες» στον δήμο Καλαμάτας.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Νίκα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η Αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, εκδήλωσε την πρόθεσή της, να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του μεσσηνιακού δήμου. Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε ότι: «Θα είμαι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας. Εργάζομαι εδώ και καιρό προς την κατεύθυνση αυτή, συναντώντας ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, καθώς και στελέχη φορέων και οργανισμών. Εισπράττω μεγάλη αποδοχή και ισχυρή παρότρυνση. Και αυτό είναι κάτι που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την απόφαση που έχω πάρει».

Ενώ σημείωσε ότι η μοναδική περίπτωση να αποσύρει την υποψήφιότητά της είναι «αν η σημερινή δημοτική μας ομάδα δεσμευθεί σε συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής υποψηφίου της, που θα περιλαμβάνει απαραίτητα: 1) Τη διενέργεια δημοσκόπησης μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι και 2) ότι όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση».

Στα σενάρια αναφορικά με τους επιγόνους του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, «έπαιζε» το όνομα του Δημήτρη Πτωχού, που πλέον έχει εγκαταλειφθεί, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του π. επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου.

Επίσης, παίζουν τα ονόματα της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη που όπως μαθαίνουμε έχει υψηλή δημοφιλία στην πόλη της Καλαμάτας καθώς και του σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας Γιώργου Μπουζιάνη ο οποίος κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, «βγήκε μπροστά» ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Οικονομικών, ο Δημήτρης Μπούχαλης, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ρητά τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ο «διάδοχος» του Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μπουχάλης, τόνισε: «Ο επόμενος δήμαρχος Καλαμάτας, θα πρέπει: Να είναι πετυχημένος επαγγελματικά και κοινωνικά αποδεκτός. Να είναι δημότης της Καλαμάτας, να έχει ζήσει εδώ ώστε να είναι δεινός γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες. Να έχει διοικητικές ικανότητες και τη δυνατότητα να ενώσει δυνάμεις του δήμου. Να διακατέχεται από αίσθηση καθήκοντος, να έχει πολύ υψηλά πρότυπα ηθικής και να επιζητεί την τάξη και την οργάνωση όντας αυτοπειθαρχημένος.

Να είναι ανταγωνιστικός και αποφασιστικός και να απολαμβάνει τις προκλήσεις. Να τον διακατέχει η ακεραιότητα και η ανάληψη πλήρους υπευθυνότητας για τις πράξεις του. Να είναι αφοσιωμένος, να επιδεικνύει ζήλο και να είναι τόσο αφιερωμένος στο δήμο, ώστε να παρασύρει μαζί του και τους συνεργάτες του. H αφοσίωσή του να εμπνέει ελπίδα για επιτυχία και εμπιστοσύνη».