Τρ. Απρ 30th, 2024

Ο Τσίπρας θέλει την Κουντουρά για Σκόπια και Δήμο Αθήνας – Το διπλό deal μεταξύ τους

Με το ένα πόδι εκτός ΑΝΕΛ βρίσκεται (πλέον) η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενα Κουντουρά, κάτι που έχει αντιληφθεί εκτός των άλλων και ο Πάνος Καμμένος. Η εκλεγμένη με το κόμμα του υπουργού Άμυνας, έχει αποφασίσει να φύγει από το υπό διάλυση κόμμα, συνεχίζοντας την πολιτική της πορεία κατά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, λέγεται ότι ήδη έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα και απλώς μένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί ο γάμος των δύο πλευρών. Πέραν της χρήσιμης ψήφου που θα δώσει στην κυβέρνηση εφόσον φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, η κ. Κοντουρά, θεωρείται (και) μια καλή υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο της Αθήνας. Ωστόσο το πρόβλημα που ανακύπτει έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση από την πλευρά του κ. Τσίπρα, και θελήσει να είναι υποψήφια για τον Δήμο της Αθήνας, αν παραιτηθεί από βουλευτής, θα την διαδεχτεί υποψήφιος των ΑΝΕΛ, στη Βουλή.

Με δεδομένο ότι η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση περί τα μέσα Μαρτίου, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός καταλήξει στην υποψηφιότητα Κοντουρά, δεν τίθεται θέμα παραίτησης από την βουλευτική ιδιότητα.