Τρ. Απρ 30th, 2024

Θερμικές πύλες στα σχολεία – Το «φωτεινό» παράδειγμα του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Πραγματικότητα αποτελεί η εγκατάσταση έξι λειτουργικών συστημάτων «Θερμικών Πυλών» σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Παναγιώτη Γαβριήλ, η οποία κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς πήρε σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, τα συστήματα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία εγκαταστήθηκαν στο Γυμνάσιο Ραφήνας, το Γυμνάσιο Πικερμίου, το Λύκειο Ραφήνας, το Λύκειο Πικερμίου, το ΕΠΑΛ & Εσπερινό ΕΠΑΛ και το 3ο ΕΚ Ραφήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γαβριήλ: «Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου από τους πρώτους πανελλαδικά που προχώρησε ΚΑΙ σε αυτό το πρόσθετο βήμα για την θωράκιση της προστασίας της υγείας του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο , σαν εκπαιδευτικός πάνω από όλα, που από την αρχή και σε ανύποπτο χρόνο αγκάλιασε και στήριξε την πρόταση αυτή, σε συνέχεια των δράσεων και των πρωτοβουλιών του περασμένου Μαΐου. (μασκες, αντισηπτικά, 200 ταμπλετς στους μαθητές)

Για αυτή τη Δημοτική Αρχή και τις Σχολικές Επιτροπές, τα παιδιά μας είναι πάνω από όλα και είναι μονόδρομος η στήριξή μας με κάθε μέσο, ακόμη και πάνω από τις δυνάμεις μας».

Μάλιστα, οι πρωτοβουλίες του δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως η χορήγηση μασκών και αντισηπτικών στα σχολεία και η δωρεά 200 tablets σε μαθητές, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, με τον Παναγιώτη Γαβριήλ να παίρνει τα εύσημα από γονείς και μαθητές για την πολιτική που εφαρμόζει απέναντι στο κρίσιμο θέμα της πανδημίας και την προφύλαξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ανάρτησή του στο facebook: