Trending

Ο Χαρδαλιάς ως φαβορί για την ΕΝΠΕ, το προσωπικο στοίχημα Μανούρη και το έργο πνοής στη Στερεά Ελλάδα

Η παραπολιτική στήλη του Secret

Φαβορί για την ΕΝΠΕ ο Νίκος Χαρδαλιάς
Πρόσω ολοταχώς για την προεδρία της ΕΝΠΕ έχει βάλει ο Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ.), καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επόµενος πρόεδρος της Ενωσης µετά την αποχώρηση Τζιτζικώστα για τις Βρυξέλλες. Μια εξέλιξη αναµενόµενη για όσους γνωρίζουν σε βάθος τα της Αυτοδιοίκησης, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής είναι ένας άνθρωπος που χαίρει βαθιάς εκτίµησης και αγάπης από τους συναδέλφους του, έχοντας υπηρετήσει επί σειράν ετών τον θεσµό από διάφορες θέσεις ευθύνης. ∆ήµαρχος Βύρωνα για τρεις συνεχείς θητείες, γραµµατέας Αυτοδιοίκησης της Ν.∆. για πολλά χρόνια και τώρα επικεφαλής της µεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας -εκλεγµένος µάλιστα από την πρώτη Κυριακή µε ένα πρωτόγνωρο ποσοστό για τη «γαλάζια» παράταξη-, ο Νίκος Χαρδαλιάς απέδειξε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια ότι µπορεί άνετα να συνοµιλεί µε την κεντρική κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση, χωρίς όµως να κάνει καµία υπαναχώρηση στη µαχητικότητά του σε διεκδικήσεις του χώρου. ∆εν είναι τυχαίο µάλιστα το γεγονός ότι σε παλαιότερη οµιλία του στην ΚΕ∆Ε, όπου ανέπτυξε το αίτηµά του για την παροχή µεγαλύτερων αρµοδιοτήτων και πόρων στην Αυτοδιοίκηση, καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του όταν είπε: «Αν όχι εµείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;». Πέρα όµως από την ευρεία αποδοχή των αυτοδιοικητικών, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει κερδίσει την εµπιστοσύνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς έχει ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ευθύνη τού έχει ανατεθεί, ενώ εξαιρετική είναι και η σχέση του µε τον αρµόδιο υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, µε τον οποίο έχει συνεργαστεί στενά για τη νέα Χάρτα Αυτοδιοίκησης, που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόµενες ηµέρες.

Δεν είναι οξύμωρο το έκτακτο προσωπικό που είναι να προσλάβουν οι Δήμοι για τους θερινούς μήνες, να προσλαμβάνεται, λόγω γραφειοκρατίας, κατόπιν εορτής;

 

Στήριξη

Ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. η µελέτη για τη «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Πλατύ Γιαλού – Τριανταφύλλου» του ∆ήµου Σερίφου. Μάλιστα, ήδη παραδόθηκε στον δήµαρχο Κώστα Ρεβίνθη ο πλήρης φάκελος από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύµβουλο της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., ∆ηµήτρη Μαραβέλια και Αναστάσιο Μαυρίδη, αντίστοιχα. Η µελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., σε συνεργασία µε εξωτερικό συνεργάτη, για εξειδικευµένα ζητήµατα της µελέτης, ώστε στη συνέχεια ο ∆ήµος Σερίφου να την υποβάλει για ένταξη σε χρηµατοδοτικό πρόγραµµα, προκειµένου να υλοποιηθεί.

Ποιος δήµαρχος δεν προσκλήθηκε σε συνάντηση για τον συντονισµό στο ενδεχόµενο βροχοπτώσεων; Μάλιστα, ο εν λόγω δήµαρχος εκπροσωπεί πυρόπληκτο δήµο.
Κατά της συγχώνευσης
Ο ∆ήµος Ελληνικού-Αργυρούπολης στηρίζει δυναµικά το δίκαιο αίτηµα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων του 11ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, που ζητά ανάκληση της συγχώνευσης των τµηµάτων τάξεων του σχολείου.
Έργο πνοής
Στην υπογραφή της ένταξης του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Σπερχειάδας στο Περιφερειακό Πρόγραµµα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021-2025 και µάλιστα µε χρηµατοδότηση 2.681.000 ευρώ, προχώρησε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Με στρατηγικό και µεθοδικό τρόπο, ο περιφερειάρχης προχωρά το ένα µετά το άλλο τα έργα της περιφέρειάς του, τα οποία είναι απαραίτητα και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Ποια µέχρι πρότινος «Νούµερο δύο» επιθυµεί πια τη θέση του «Νούµερο ένα»; Φαίνεται ότι δουλεύει πολύ υπόγεια όλα τα… διαδικαστικά, ώστε να ηγηθεί παράταξης το 2028.
Το προσωπικό στοίχημα Μανούρη
Σε εγρήγορση βρίσκεται ο δήµαρχος Ν. Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, για την ανάπλαση της Πλατείας Τσαλδάρη. Είναι προσωπικό του στοίχηµα να τρέξουν οι διαδικασίες και να υποβληθεί η µελέτη στο Πράσινο Ταµείο για τη συνολική ανάπλαση. Το έργο αναµένεται να δηµοπρατηθεί και να εκτελεστεί εντός του 2025. «Η πλατεία θα φτιάξει, θα αλλάξει ριζικά», τονίζει ο κ. Μανούρης.

Διαμαρτυρίες
∆ιαφορετική ήταν η πρώτη ηµέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο πυρόπληκτο ∆ηµοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης (Κρυστάλλειο). Οι γονείς ήταν «στα κάγκελα» µε τη δηµοτική Αρχή και φώναζαν στη δήµαρχο της πόλης, Νατάσσα Κοσµοπούλου, «να φτιάξεις το σχολείο»

 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Share

Τελευταία άρθρα

Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης ανά τον…

<span class="time_diff_disable">13:55 18-09-2024</span> ago

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη να επισκεφθούν την Αττική

Κάλεσμα προς τους χιλιάδες Γάλλους τουρίστες να επισκεφθούν την Αττική και να απολαύσουν τις μοναδικές…

<span class="time_diff_disable">22:55 17-09-2024</span> ago

Στέργιος Τσίρκας: Όλη η προσοχή μας έχει πέσει στην ανασυγκρότηση της καμένης περιοχής

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, στην οποία αναφέρθηκε κυρίως…

<span class="time_diff_disable">19:07 16-09-2024</span> ago

«Θέλουμε να αναμορφώσουμε εκ βάθρων την πόλη», άρθρο του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου

Στους πρώτους οκτώ μήνες της διοίκησης του Δήμου από τη Συμπαράταξη, θεωρώ ότι έγιναν πολλά,…

<span class="time_diff_disable">18:52 16-09-2024</span> ago

Συνάντηση Αγγελούδη με Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη – Τι συζήτησαν

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό,  πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο συζήτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης,…

<span class="time_diff_disable">18:34 16-09-2024</span> ago

4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά: Εκατοντάδες παιδιά κατέκλυσαν την πλατεία Κοραή

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών των σχολείων του Πειραιά, μικρών επισκεπτών και γονέων πραγματοποιήθηκε χθες, …

<span class="time_diff_disable">18:22 16-09-2024</span> ago