Πε. Απρ 18th, 2024

Οριστικό: Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μαρκόπουλος

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ Κώστας Μαρκόπουλος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του e-ota.gr.

«Η απόφαση είναι οριστική. Θα διεκδικήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Με ανεξάρτητο και ακομμάτιστο συνδυασμό. Με εφόδιο την εμπειρία της πολιτικής όπως προκύπτει από τις καλές και τι κακές στιγμές που έχω βιώσει. Με στόχο να κάνω την Στερεά ισχυρή. Εχω και την δύναμη και το όραμα και την θέληση», έγραψε στην προσωπική του σελίδα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του.

Σημειώνεται ότι όπως είχαμε γράψει ο Κώστας Μαρκόπουλος διεμήνυσε την κάθοδό του με ανεξάρτητο συνδυασμό, κάνοντας άνοιγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν ψάχνεται για υποψηφιότητες σε όλη την επικράτεια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Μαρκόπουλος θα κόψει όσες γέφυρες του έχουν απομείνει με τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, καθώς θα επιδιώξει επαφές και προσεγγίσεις, αν και όπως αναφέρουν πηγές του e-ota ο πρώην υπουργός μετά το πέρασμά του από το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει δημιουργήσει αντιπάθειες με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Πάντως από την πλευρά Σπανού δεν δείχνουν να επηρεάζονται από την κάθοδο του πρώην βουλευτή. Ο περιφερειάρχης συνεχίζει να πορεύεται με το ΟΚ του Μαξίμου.