Τε. Απρ 24th, 2024

Στερεά Ελλάδα: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κώστα Μαρκόπουλου – Οι σκέψεις του Φάνη Σπανού

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, Κ.Μαρκόπουλου, για την περιφέρεια Στ.Ελλάδας.

Μετά από το πέρασμά του από τη ΝΔ στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και την επιστροφή του στην κεντροδεξιά παράταξη, ο Μαρκόπουλος επιδιώκει την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από την ΑυτοδιοίκησΘέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, Κώστα Μαρκόπουλου, για την περιφέρεια Στ.Ελλάδας. Μετά από το πέρασμά του από τη ΝΔ στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και την επιστροφή του στην κεντροδεξιά παράταξη, ο Μαρκόπουλος επιδιώκει την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από την Αυτοδιοίκηση. Ενδιαφέρον ωστόσο είναι θα αν ο πρώην βουλευτής θα διεκδικήσει την υποστήριξη της ΝΔ, με δεδομένο ότι την περασμένη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος έχει ο νυν περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Φ.Σπανός και θα συνεχίσει να την έχει.

Το πιθανότερο είναι ο Κ.Μαρκόπουλος να διαμηνύσει την κάθοδό του με ανεξάρτητο συνδυασμό, κάνοντας άνοιγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν ψάχνεται για υποψηφιότητες σε όλη την επικράτεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Μαρκόπουλος θα κόψει όσες γέφυρες του έχουν απομείνει με τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, καθώς θα επιδιώξει επαφές και προσεγγίσεις. Πάντως από την πλευρά Σπανού δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τη φημολογούμενη κάθοδο του πρώην βουλευτή. Ο περιφερειάρχης συνεχίζει να πορεύεται με το ΟΚ του Μαξίμουη. Ενδιαφέρον ωστόσο είναι θα αν ο πρώην βουλευτής θα διεκδικήσει την υποστήριξη της ΝΔ, με δεδομένο ότι την πεφρασμένη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος έχει ο νυν περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Φ.Σπανός.

Από το E-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά