Πε. Απρ 18th, 2024

Μαρκογιαννάκης από Ρέθυμνο: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι διαφορετικό από αυτό που κάποιοι πιστεύουν

Τη στήριξη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής συνέλευσης του κόμματος, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου παρουσία του βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Παρότι έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας είναι επιλογή, ο ίδιος τόνισε πως στόχος του είναι να εμπνεύσει πολίτες από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, χωρίς συγκεκριμένες κομματικές αναφορές, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για εκλογική πρωτιά στο Ρέθυμνο, θέτοντας ως στόχο την πρωτιά και στην Κρήτη.

«Θέλω να πιστεύω ότι το Ρέθυμνο θα είναι μία από τις πολύ δυνατές περιφερειακές ενότητες και για μένα. Ευελπιστώ στην πρωτιά εδώ στο Ρέθυμνο και ο στόχος είναι η πρωτιά συνολικά. Επομένως παντού θα τρέξουμε και θα παλέψουμε για αυτόν τον στόχο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος σε ερώτηση για τη μάχη με τον κ. Αρναουτάκη, που έχει δύο θητείες ως περιφερειάρχης και για τη στήριξη που έχουν εκφράσει και στελέχη και δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του, απάντησε: «Είναι ομολογουμένως μία δύσκολη μάχη και έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ως αθλητής από μικρό παιδί έχω μάθει να κερδίζω και να μάχομαι.

Από εκεί και πέρα το ότι ο κύριος Αρναουτάκης έχει δύο θητείες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα καλό. Είναι ήδη επί 9 χρόνια περιφερειάρχης και θεωρώ ότι πρέπει να κριθεί αυστηρά για αυτό. Δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικά μεγάλα έργα στην περιφέρεια της Κρήτης. Στόχος δικός μου είναι να έχω στο συνδυασμό στελέχη χωρίς κομματικές ταυτότητες, ανθρώπους που αγαπάνε την τοπική αυτοδιοίκηση και την Κρήτη και θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να το κάνουν.

Ο κύριος Αρναουτάκης επέλεξε να ασκεί μία διοίκηση παλαιοκομματική που πολύ απλά μοίραζε απλόχερα επιχορηγήσεις. Μακριά από μένα οι εκλογικές φανφάρες και τα μεγάλα λόγια», τόνισε ο υποψήφιος περιφρειάρχης Κρήτης .

Όσον αφορά τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιφέρεια υπογράμμισε: «Τα μεγάλα έργα είναι προτεραιότητα όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελλίου, οι κάθετοι άξονες, τα απορρίμματα, η ανακύκλωση, η ενεργειακή επάρκεια. Υπάρχουν λύσεις για όλα αυτά και θεωρώ ότι είμαστε μία περιφέρεια αδικημένη τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις κοινής λογικής, απλές λύσεις που απλά χρειάζονται θέληση και αποφασιστικότητα.

Το όραμά μου είναι να γυρίσουν οι νέοι άνθρωποι στην Κρήτη για να προσφέρουν επειδή την αγαπάνε. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες νέοι Κρητικοί που δεν γυρίζουν στην Κρήτη γιατί δεν υπάρχουν σχολεία και δουλειές για να δουλέψουν.

Κι επειδή με ρωτάνε πολλοί γιατί συμμετέχω σε αυτή τη μάχη. Είναι γιατί νιώθω θυμωμένος γιατί συνομήλικοι μου, άνθρωποι νέοι σκοτώνονται στο δρόμο, γιατί δεν έχουν δουλειές και όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί η Κρήτη δεν πρέπει να παρακαλάει. Δεν πρέπει να πηγαίνει ο περιφερειάρχης και να παρακαλάει την κεντρική εξουσία. Η Κρήτη οφείλει να απαιτεί αυτά που ανταποδοτικά παράγει», είπε και κατέληξε:

«Σας χρειάζομαι όλους. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από αυτό που κάποιοι πιστεύουν. Η δυναμική θα απλώνεται, άνθρωποι θα έρχονται κοντά μας και αυτό θα το δείτε σύντομα».