Πε. Σεπ 12th, 2024

Γιατί συλλέγει υπογραφές ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γ. Κωνσταντάτου άνοιξε ειδική πλατφόρμα και ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου και την καθιέρωση υποχρεωτικής Κοινωφελούς Εργασίας σε όσους συνειδητά βανδαλίζουν δημόσιους χώρους και περιβάλλον.

Το μήνυμα που δόθηκε είναι:
«Η Πρόταση που Αλλάζει τα Δεδομένα!»
Η πλατφόρμα συλλογής υπογραφών είναι έτοιμη, και τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε όλοι μαζί.

Ο κ. Κωνσταντάτος καλεί όλους του Έλληνες πολίτες να υπογράψουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία για μια δίκαιη κοινωνία που απαιτεί την επιβολή υποχρεωτικής κοινωφελούς εργασίας σε όσους βανδαλίζουν τον δημόσιο χώρο και καταστρέφουν το περιβάλλον. Με τον ιδρώτα τους να αποκαταστήσουν οι ίδιοι τη ζημιά που προκάλεσαν στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως αναφέρει: «Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ενισχύσουμε το μήνυμα της ευθύνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης!»

Δείτε το κείμενο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα βρείτε στο Σύνδεσμο:

https://www.change.org/epivoli_koinonikis_ergasias_se_empristes_kai_se_osous_katastrefoun_dimosia_periousia

Ο κ. Κωνσταντάτος αναφέρει:

Υπογράφουμε για την επιβολή υποχρεωτικής κοινωφελούς εργασίας σε όλους όσοι βανδαλίζουν τον δημόσιο χώρο και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, ως ελάχιστη αποκατάσταση του τεράστιου κοινωνικού κόστους που προκαλούν.

Οι πρόσφατες χρηματικές ποινές-χάδια στους ανήλικους (δεκατετράχρονους) εμπρηστές της Γλυφάδας, την ώρα που καιγόταν η Αττική, αποτελεί προσβολή για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και του υγιούς εκείνου κομματιού της Νεολαίας, που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης και προσφοράς.

Υποχρεωτική λοιπόν Κοινωνική Εργασία στους τομείς καθαριότητας, συντήρησης και πρασίνου των ΟΤΑ, ως παρεπόμενη ποινή για τους ενήλικους δράστες και ως αναμορφωτικό μέτρο για τους ανήλικους, που θα παρέχει μάθημα στους δράστες, αλλά και παράδειγμα στην κοινωνία, πως εκείνος που βανδαλίζει τον δημόσιο χώρο και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, θα αποκαταστήσει την ζημιά που προκάλεσε, κυριολεκτικά με τον ίδρωτα του.

Έχοντας λοιπόν εντοπίσει το ανωτέρω νομικό κενό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, έτσι ώστε:

α) Να επιβάλλεται υποχρεωτικά ως παρεπόμενη ποινή και αναμορφωτικό μέτρο, αντιστοίχως, στους ενήλικους και ανήλικους δράστες των εγκλημάτων βανδαλισμού του δημοσίου χώρου και εμπρησμού των δασών, η παροχή κοινωφελούς εργασίας στους τομείς καθαριότητας, συντήρησης και πρασίνου των ΟΤΑ.

β) Να μειωθεί από τα 15 στα 14 έτη το ηλικιακό όριο για την επιβολή σε ανηλίκους του ως άνω αναμορφωτικού μέτρου της κοινωφελούς εργασίας.