Σα. Σεπ 7th, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με αυτοδιοικητικούς: Οι παρουσίες έκπληξη και η απουσία που συζητήθηκε

Μήνυμα συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, και την πολιτική της δημοσιονομικής σταθερότητας, ενώ επισήμανε με έμφαση την σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι η ΝΔ πρέπει να βγει ισχυρή από την κάλπη, προκειμένου να συνεχιστεί η σταθερότητα και η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί στην ΕΕ με καλύτερους όρους, τα μείζονα θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

“Η χώρα μας έχει καταφέρει να κατοχυρώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτό είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, ότι σήμερα, παραδείγματος χάρη, υπάρχουν ισχυρές χώρες οι οποίες μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή δεν τηρούν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, υπάρχουν χώρες κολοσσοί των οποίων το χρέος υποβαθμίζεται από διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η Ελλάδα, που ήταν, θα έλεγα, η αφίσα των προβλημάτων της ευρωζώνης, σήμερα είναι παράγων σταθερότητας και παράδειγμα προς μίμηση” είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

“Δεν πρόκειται, λοιπόν, φίλες και φίλοι, να γυρίσουμε πίσω. Και το πολιτικό μήνυμα των εκλογών είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή, αποφασισμένη και μετά τις κάλπες των ευρωεκλογών να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει με τόσο μεγάλη ένταση αυτούς τους τελευταίους 11 μήνες”.

«Πανστρατιά» αυτοδιοικητικών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Πλημμύρισε» αυτοδιοικητικούς το… πράσινο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας, όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση , στην οποία  απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών ήταν πάρα πολύ μεγάλη και μάλιστα έδωσαν το παρών ακόμη και δήμαρχοι που δεν τους βλέπουμε συχνά σε τέτοιες εκδηλώσεις και ιδίως εκτός δήμων τους, όπως ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, προλόγισε τον πρωθυπουργό και άνοιξε την εκδήλωση, η οποία είχε παλμό, νεύρο αλλά και πάρα πολύ κόσμο! Μεταξύ των Υπουργών που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία πολλών δημάρχων και κυρίως αυτών που δεν ονομάζονται «γαλάζιοι» αλλά ερωτηματικά προκάλεσε και η απουσία ενός δημάρχου που ενώ ήταν να παραστεί εν τέλει δεν παρέστη κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στα «πηγαδάκια»