slider

Μπακογιάννης: «Τους νεοναζί δεν τους διώχνεις με εξορκισμούς και ευχολόγια, αλλά με μάχη στις γειτονιές»

Την ανάγκη να εστιάσουμε στα πραγματικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν και πραγματικές λύσεις στην Αθήνα, επισήμανε το πρωί o Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό είναι που αποτελεί και το σημερινό στοίχημα της Αυτοδιοίκησης.

Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση εκλογής του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «οι Αθηναίοι σε καμία περίπτωση δε χρειάζονται έναν πατερούλη, έναν δάσκαλο ή οποιονδήποτε άλλο να τούς κουνήσει το δάχτυλο» και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την εκλογή Κασιδιάρη στον δήμο.

«Μία θα τον δω, μία δεν θα τον δω, διότι εδώ έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ ξεκάθαρο και δοκιμασμένο. Το έχουμε ήδη κάνει μια φορά όταν καταδικάστηκε, θυμάστε εκείνη την ιστορική στιγμή στο Εφετείο. Εφόσον εκλεγεί, διότι έχω τις αμφιβολίες μου, θα μού επιτρέψτε να πω, αλλά εάν εκλεγεί την ίδια ώρα που θα πάει να κάτσει στην καρέκλα του δημοτικού συμβούλου θα παυθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι οι νεοναζί δεν διώχνονται με ευχολόγια, αλλά με «μάχη» που δίνεται στις γειτονιές.

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για τον Κασιδιάρη κι αισθάνομαι πολλές φορές την ανάγκη να πω ότι τους νεοναζί, τους εγκληματίες, τους φασίστες δεν τους διώχνεις με εξορκισμούς και ευχολόγια. Αλλά με μάχη στις γειτονιές. Και βεβαίως μπορεί κάποιοι να αντιμετωπίζουν την Αθήνα σαν να είναι «σκηνή θεατρική» όπου μπορούν να ανεβάσουν το τελευταίο τους πολιτικό δράμα, όμως, εδώ μιλάμε για αληθινές ζωές αληθινών ανθρώπων», και πρόσθεσε: «Ας μιλήσουμε επομένως στις γειτονιές για τα σχολεία, για τα πολυϊατρεία, για τις παιδικές χαρές, για τα πεζοδρόμια, για την ασφάλεια. Όλα αυτά τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα και συνθέτουν την ποιότητα ζωής».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής κάποιων δημοτικών συμβούλων της χρυσαυγίτικης παράταξης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν υποτιμώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ούτε πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι χρειάζονται έναν “πατερούλη”, έναν “δάσκαλο” ή οποιονδήποτε άλλο να τούς κουνήσει το δάχτυλο. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο ο οποίος περπατάει στις γειτονιές κάθε μέρα και όχι τώρα, επειδή έχουμε εκλογές σε 30 μέρες. Κάθε μέρα από την πρώτη στιγμή που είμαι στον Δήμο Αθηναίων. Και μπορώ να σάς διαβεβαιώσω ότι η συζήτηση που γίνεται στις γειτονιές δεν είναι η συζήτηση που γίνεται στα στούντιο. Έχει να κάνει με πραγματικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν πραγματικές λύσεις. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι, να δουλέψουμε γειτονιά – γειτονιά, μέρα – μέρα, από τα κάτω. Αυτό είναι το στοίχημα της Αυτοδιοίκησης».

 

Share

Τελευταία άρθρα

«Φροντίζουμε το Περιβάλλον, διαμορφώνουμε το μέλλον», άρθρο του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου

Του Γιάννη Φωστηρόπουλου Κάθε μικρή πράξη είναι μια μεγάλη αλλαγή για το περιβάλλον μας. Και κάθε…

<span class="time_diff_disable">17:42 22-10-2024</span> ago

Αποκαλύψεις Λιβάνιου για τον Νέο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης

Την έναρξη του διαλόγου, τις επόμενες ημέρες, για τη σύνταξη του νέου Κώδικα της Αυτοδιοίκησης…

<span class="time_diff_disable">13:05 20-10-2024</span> ago

«ΚΗΦΙΣΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» – Τι ζητούν οι παρακηφίσιοι δήμοι

Με τη συμμετοχή όλων των παρακηφίσιων δήμων και της Περιφέρειας Αττικής  και χωρίς την παρουσία…

<span class="time_diff_disable">13:01 20-10-2024</span> ago

Εκδήλωση του Δήμου Ασπροπύργου για την 3η ηλικία

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου μας για…

<span class="time_diff_disable">12:59 20-10-2024</span> ago

«Δουλεύοντας σήμερα για το Ίλιον της νέα εποχής», άρθρο της Δημάρχου Ιλίου Ανδριάνας Αλεβίζου Κουκουβίνου

Της Ανδριάνας Αλεβίζου Κουκουβίνου* Όταν μια δημοτική αρχή αναλαμβάνει τα ηνία έχει δυο επιλογές: Είτε…

<span class="time_diff_disable">18:28 17-10-2024</span> ago

Βαγγέλης Σίμος: «Οι αναδιαρθρώσεις έχουν καταργήσει την αυτοτέλειά μας»

Στον Γιώργο Λαιμό Στα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τον δήμο Πετρούπολης…

<span class="time_diff_disable">18:18 17-10-2024</span> ago