slider

Αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με την πόλη Σαρμ Ελ Σέιχ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και φιλίας προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου με την πόλη του Σαρμ Ελ Σέιχ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αντιπροσωπεία της  οποίας θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, και αποτελεί το πρώτο βήμα της αδελφοποίησης καθώς θα ακολουθήσει επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα επισφραγιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις. Το πρωτόκολλο εκ μέρους της πόλης του Ηρακλείου, θα υπογράψει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και εκ μέρους της πόλης Σαρμ Ελ Σέιχ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ο Κυβερνήτης του Νότιου Σινά -Υποστράτηγος Khalid Fouda.

Πρόκειται για μια ακόμη υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με Δήμο άλλης χώρας και έχει ως στόχο την προαγωγή και σύσφιξη των οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, της βιώσιμης ανάπτυξης και της φιλοξενίας , του αθλητισμού και του περιβάλλοντος με σκοπό το αμοιβαίο όφελος των δύο συμβαλλόμενων μερών.

Το Σαρμ ελ Σέιχ του Νοτίου Σινά είναι πόλη και λιμάνι της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα. Σήμερα θεωρείται πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι σχέσεις Κρήτης και Αιγύπτου έχουν μια βαθιά ιστορία ήδη από την προϊστορική εποχή γεγονός που τεκμαίρεται από την πληθώρα των αρχαιολογικών ευρημάτων στις δύο αυτές περιοχές. Αλλά και σε μεταγενέστερη ιστορική περίοδο, το Σινά και το Ηράκλειο συνδέονται με κοινούς πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, όπως ο ναός της Αγίας Αικατερίνης των Σιναϊτών,(το σημερινό Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης), καθολικό της ομώνυμης μονής που λειτούργησε από τη Β’ Βυζαντινή Περίοδο μέχρι το 1669, αποτελώντας θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της ενετοκρατούμενης Κρήτης. Από τις αρχές της οθωμανικής περιόδου, το 1669, σε αντάλλαγμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης που είχε μετατραπεί σε τζαμί (Ζουλφικάρ Αλή Πασά Τζαμισί), οι Σιναΐτες μοναχοί και οι χριστιανοί της πόλης βρήκαν καταφύγιο στο ναό του Αγ. Ματθαίου που παραχωρήθηκε από τις οθωμανικές αρχές και έγινε μετόχι της Μονής Σινά.

Share

Τελευταία άρθρα

Αντικειμενικές αξίες: Όλα όσα αλλάζουν σε 12 δήμους

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην…

<span class="time_diff_disable">12:11 19-05-2024</span> ago

Το μήνυμα Χαρδαλιά για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τιμώντας την 19η Μαΐου - ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των…

<span class="time_diff_disable">12:07 19-05-2024</span> ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω του «Ποδηλατικού Γύρου» – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου με την επωνυμία: «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος…

<span class="time_diff_disable">18:36 18-05-2024</span> ago

Δεύτερη συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κυρίζογλου

Την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη…

<span class="time_diff_disable">15:55 18-05-2024</span> ago

Νέο «κόσμημα» στον Δήμο Βύρωνα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

<span class="time_diff_disable">20:57 17-05-2024</span> ago

Ξαναβγαίνει… ο καφέ κάδος στην Αγ. Παρασκευή

Επανέρχεται από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων…

<span class="time_diff_disable">11:02 17-05-2024</span> ago