Πα. Μαρ 29th, 2024

Θεσσαλονίκη: «Όχι» από Πατουλίδου για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενδιαφέρεται ο Χαριστέας – Τί απαντούν οι ίδιοι στα Παραπολιτικά

Της Πένυς Αβραμίδη

Βούλα Πατουλίδου και Αγγελος Χαριστέας. Η πρώτη Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη και το «χρυσό κεφάλι» του Euro 2004 έχουν περισσότερα κοινά από όσα μπορεί κανένας να φανταστεί. Πέρα από δύο αθλητές που χάρισαν στιγμές εθνικής συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους τους Ελληνες, η Βούλα Πατουλίδου και ο Αγγελος Χαριστέας τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με την πολιτική, και συγκεκριμένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αντιπεριφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία. Εσχάτως, όμως, τα ονόματά τους παίζουν πολύ έντονα για το εθνικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης και, όσο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών φουντώνουν, τόσο στα εκλογικά πηγαδάκια της συμπρωτεύουσας κυριαρχεί το εξής ερώτημα: «Τι θα κάνουν τελικά Πατουλίδου και Χαριστέας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;».

Τα «Π» επικοινώνησαν με τους πρωταγωνιστές των έντονων συζητήσεων για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης και η Βούλα Πατουλίδου και ο Αγγελος Χαριστέας μίλησαν για τη σχέση τους με την πολιτική, τον ρόλο τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις φιλοδοξίες τους με φόντο τις επόμενες κάλπες.

Η Βούλα Πατουλίδου κατέχει σήμερα τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ενώ εξελέγη πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με 41.761 σταυρούς, γεγονός που έκανε πολλούς να τη δουν ως μια ισχυρή αντίπαλο για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Το όνομά της, μάλιστα, ακούστηκε πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα και για τη δημαρχία της πόλης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το 2023. Η ίδια, μιλώντας στα «Π», ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης: «Δεν ήταν μέσα στις φιλοδοξίες μου η Α’ Θεσσαλονίκης, δεν έχω πρόθεση να είμαι υποψήφια», λέει η Βούλα Πατουλίδου.

Οπως σημειώνει στο «S», σε συζητήσεις που είχε κάνει παλαιότερα υπήρχαν όλα τα σενάρια στο τραπέζι, για την Περιφέρεια, για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και για το ευρωψηφοδέλτιο, με την ίδια να σημειώνει: «Ενδιαφερόμουν πρώτα απ’ όλα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ενώ τονίζει ότι δεύτερη στην προτίμησή της ήταν η υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή. «Δεν είμαι ο άνθρωπος που μπαίνω στη διαδικασία της Α’ Θεσσαλονίκης. Εξαρχής είχα πει ότι θα μείνω στην Περιφέρεια και από εκεί και πέρα όποιες επόμενες εκλογές τις συζητάμε», αναφέρει η κ. Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις της, όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα υπάρξει διάλογος, τον οποίο η ίδια θεωρεί απαραίτητο για να επιτευχθεί το «ποθητό αποτέλεσμα». Εξάλλου, αυτό το διάστημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της είναι οι δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπου η ίδια είναι πρόεδρος, η προβολή της πόλης και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιφέρεια, αλλά και σημαντικές πρωτοβουλίες πυροπροστασίας που αναλαμβάνει η περιφερειακή Αρχή, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

«Με ενδιαφέρει», απαντά ο Άγγελος Χαριστέας

Από την άλλη πλευρά, ο Αγγελος Χαριστέας έχει αναλάβει το κομβικό χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, όπως δηλώνει στο «S», υπάρχει η σκέψη να μεταβεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Με ενδιαφέρει πάντα να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και να κάνω πράγματα που ωφελούν τον τόπο μου. Αυτό το έχω από μικρό παιδί», δηλώνει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Ενώ σχετικά με την έντονη φημολογία που υπάρχει για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στη «γαλάζια» λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης, ο ίδιος λέει: «Τους τελευταίους έξι μήνες γίνονται διάφορες μετρήσεις στην πόλη και έχω συμπεριληφθεί σε όλες αυτές. Προσωπικά, δεν έχω κάνει καμιά μέτρηση για να δω πού βρίσκομαι στη δημοφιλία». «Με τιμά όταν το όνομά μου αναφέρεται με θετικό πρόσημο. Είναι τιμητικό να ακούγεται ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Είναι τιμή να μπορείς να υπηρετήσεις τον Eλληνα πολίτη. Το έκανα με διαφορετικό τρόπο, μέσω του αθλητισμού, και μακάρι να μπορέσω να το κάνω και από την κεντρική πολιτική σκηνή, εφόσον εκλεγώ, γιατί το κάνω ήδη ως αντιπεριφερειάρχης».

Για το αν σκέφτεται τον εαυτό του ως υποψήφιο βουλευτή, ο Αγγελος Χαριστέας απαντά: «Ασχολούμενος με τα κοινά τα τελευταία δύο χρόνια, έχω καταλάβει ότι μπορώ να προσφέρω, να βοηθήσω και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να λάβω μέρος στην κεντρική πολιτική σκηνή – μπορεί να είναι και άμεσα. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχω σκεφτεί ποτέ και δεν περνάει από το μυαλό μου». «Οταν ασχολείσαι με την πολιτική, σκέφτεσαι τα πάντα», καταλήγει ο κ. Χαριστέας.

Από το ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά