Πε. Μαρ 28th, 2024

Στην περιφέρεια Αττικής η Δόμνα Μιχαηλίδου – Συνάντηση με Πατούλη για την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προγράμματα και οι δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Μεταξύ άλλων η υφυπουργός και  περιφερειάρχης συζήτησαν θέματα που αφορούν στην υιοθεσία, στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων, καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Επιπλέον υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στη χρηματοδότηση δράσεων μέσω του ΠΕΠ Αττικής καθώς και στις δυνατότητες ένταξης νέων προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η συνεργασία τους να ενισχυθεί με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμμετείχε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης καθώς και συνεργάτες της υφυπουργού.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Πατούλης η συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ενισχυθεί περαιτέρω με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Την δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί βασική προτεραιότητα μας να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου να μεταβούμε στην μετά covid19 εποχή», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.