Πα. Απρ 26th, 2024

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δ. Αθηναίων στο e-ota.gr: Αντιμετωπίζουμε τον κοροναϊό με αποφασιστικότητα, χωρίς πανικό

«Το ζήτημα της λοίμωξης από την οικογένεια των κοροναϊών είναι ένα από τα μείζονα θέματα Δημόσιας Υγείας», δηλώνει στο e-ota.gr o αντιδήμαρχος Υγείας του δήμου Αθηναίων Μανόλης Καλαμπόκας.

Ο Μανόλης Καλαμπόκας επισημαίνει την ετοιμότητα του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος Υγείας για την αποτροπή της διασποράς της λοίμωξης:«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και σε συνεργασία για τη άμεση εφαρμογή των όποιων σχετικών οδηγιών του. Έτσι, όλο το προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων, ιατρικό και παραϊατρικό, είναι ενημερωμένο τόσο για τα μέτρα πρόληψης όσο και , δευτερογενώς, της αναγνώρισης των ύποπτων κρουσμάτων», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στην αντιμετώπιση του κοροναϊού ο αντιδήμαρχος δηλώνει: «Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα Δημοτικά ιατρεία θα εφαρμόσουν τους διαγνωστικούς κλινικούς αλγορίθμους ώστε να αποτραπεί η πιθανή διασπορά της λοίμωξης. Σε στενή συνάρτηση με τα παραπάνω είναι και η παροχή των κατάλληλων οδηγιών στις σχολικές μονάδες του Δήμου , ώστε κι εκεί να έχουμε αντίστοιχη προσέγγιση. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σχολεία αν και εφόσον χρειαστεί, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, με αποφασιστικότητα αλλά χωρίς πανικό!»

«Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και επειδή στην Ιατρική ισχύει το ότι «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη», προσπαθήσαμε να επιτύχουμε την πρωτογενή πρόληψη της εξίσου επικίνδυνης λοίμωξης του πληθυσμού από τον ιό της γρίπης, έχοντας συνταγογραφήσει πάνω από 5000 εμβόλια σε συμπολίτες μας αλλά και έχοντας εκδώσει αντίστοιχες διαγνωστικές και θεραπευτικές οδηγίες», καταλήγει ο Μανόλης Κλαμπόκας.