Σα. Απρ 20th, 2024

Ένα σύνθημα από τα παλιά στον λόγο του Γιώργου Πατούλη

*του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Χρόνια είχε να ακουστεί σε πολιτικές συγκεντρώσεις το σύνθημα της απαλλαγής. Συνήθιζε να το χρησιμοποιεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την περίοδο 1985-1990 ζητώντας «Απαλλαγή από την «Αλλαγή» του Ανδρέα».

Χθες το βράδυ στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Γιώργος Πατούλης το έβαλε στον λόγο του γεμίζοντας αναμνήσεις και προσδοκίες τους εκατοντάδες Νεοδημοκράτες που προσήλθαν αυθόρμητα να στηρίξουν τον αγώνα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

«Την Κυριακή έρχεται η ώρα της απαλλαγής. Η Αττική γυρίζει σελίδα. Η Αθήνα γυρίζει σελίδα με Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο» είπε αποσπώντας τα ζωηρά χειροκροτήματα του κόσμου. Στην πρώτη γραμμή η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θόδωρος Φορτσάκης, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Νίκος Πέππας και πλήθος στελεχών της ΝΔ και της Αυτοδιοίκησης.

Εφόσον ο Γ. Πατούλης επικρατήσει την Κυριακή, θα είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τον αιρετό θεσμό της Περιφέρειας Αττικής με καθαρά Νεοδημοκράτη υποψήφιο.

Από το 1994 που καθιερώθηκε η ψήφος στον δεύτερο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε καταφέρει να εκλέξει το 1998, επί Κώστα Καραμανλή, τον αείμνηστο Θεόδωρο Κατριβάνο, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς.