Περιφέρεια Αττικής

Προχωρούν τα έργα υποδομής στο Αγκίστρι

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού καθώς και η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Μεγαλοχωρίου αποτέλεσαν τα σημαντικότερα από΄τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αγκιστρίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής που επισκέφθηκε το  νησί.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο περιφερειάρχης είδε από΄κοντά την πορεία υλοποίησης των έρων υποδομής που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αγκιστρίου, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Αναστασίου, συζητήθηκαν διεξοδικά δύο κομβικά έργα:

  • Η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο εξαιρετικής σημασίας και ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας, το οποίο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού.

Μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου αγωγού που θα συνδέει το νησί με τις πηγές υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής, θα εξασφαλιστεί η επάρκεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται κατακόρυφα λόγω του τουρισμού.

  • Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Μεγαλοχωρίου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης, θα εξασφαλιστεί η ορθολογική διαχείριση των λυμάτων και η αποτροπή επιβαρυντικών φαινομένων για τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την προβλήτα στη Σκάλα, όπου έχει προταθεί ως το σημείο εκκίνησης των εργασιών κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης.

Ακολούθως, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου, στον ίδιο οικισμό με προϋπολογισμό 2.950.000 ευρώ.

Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου, Δημήτρης Αναστασίου, δήλωσε:

«Αν δεν απατώμαι, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται ένας Περιφερειάρχης τον τόπο μας, τουλάχιστον σε περίοδο μη προεκλογική, και δεν υπάρχουν λόγια να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό. Η παρουσία του κ. Χαρδαλιά αποτελεί για εμάς ένδειξη πραγματικής αγάπης για το μικρό μας νησί».

Τελευταία άρθρα

Ολοκληρώθηκε η 6η Γιορτή Ανακύκλωσης του Πειραιά

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, μαθητών και οικογενειών, γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του…

3 ώρες ago

Χρυσό Βραβείο για την Περιφέρεια Αττικής στα Compliance Awards 2026

Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής, κατακτώντας για πρώτη φορά το Χρυσό Βραβείο…

8 ώρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Τήνου με τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η σταθερή συμβολή και τη γενικότερη βοήθεια της ΕΕΤΑΑ στη στήριξη των δήμων, θέτοντας τις…

9 ώρες ago

Αλλαγές στις μετατάξεις και αποσπάσεις μουσικών στους Δήμους

Αλλαγές στο πλαίσιο μετατάξεων και αποσπάσεων των μουσικών που υπηρετούν στους δήμους φέρνει με εγκύκλιό…

9 ώρες ago

Σε διαβούλευση ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Στην επίλυση διαφορών, χωρίς πολυετείς διαδικασίες αποσκοπεί ο νέος Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα…

9 ώρες ago

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια για μαθητές από Μάνδρα και Μέγαρα

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας,…

9 ώρες ago