Ολόκληρη η χώρα μπαίνει από σήμερα σε τροχιά καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το κύμα ζέστης αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το Σάββατο, 26 Ιουλίου.
Η αποπνικτική ζέστη θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντείνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών λόγω θερμικής καταπόνησης.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνει την εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από τις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολιτική Προστασία σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, καθώς και το ΕΚΑΒ.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει τα μέτρα προστασίας, διαθέτοντας επτά κλιματιζόμενους χώρους για το κοινό, ενώ προβλέπεται και μέριμνα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Διαβάστε περισσότερα parapolitika.gr
Εννέα νέες προσκλήσεις μέσω του ΕΣΠΑ.
Σύγχρονος εξοπλισμός για τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα.
Πεζοπορία κατά μήκος του Ξηριά και προορισμό το παλιό Υδραγωγείο της πόλης διοργανώνει ο δήμος…
Οι 15 ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Λευκάδας.
Η τεχνολογία φτάνει σε κάθε γωνιά του Δήμου, μειώνοντας τις ψηφιακές ανισότητες και βελτιώνοντας την…
Από 29 Ιουνίου έως 28 Αυγούστου, λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς το Πόρτο Ράφτη και…