Πα. Μαρ 29th, 2024

Προεκλογικός «γάμος» φέρνει τα πάνω – κάτω σε μεγάλο δήμο της χώρας

Με τις αλλαγές του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής να επισύρουν άρδην αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι επιτελείς τους εξετάζουν επισταμένως τα ενδεχόμενα σύγκλισεων και συνεργασιών.

Στον δήμο Ιωαννιτών συγκεκριμένα έχουν «φουντώσει» τα σενάρια περί συμπόρευσης του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» Λάζαρου Νάτση, καθώς σε εκδήλωση της παράταξης Νάτση, που είχε ως κεντρικό θέμα την ενεργειακή πολιτική και τις ενεργειακές κοινότητες, έδωσαν το «παρών» κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, αλλά και στενοί συνεργάτες του νυν δημάρχου.

Για την ιστορία ο νυν δήμαρχος κατέρχεται στη «μάχη» της κάλπης με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο κ. Νάτσης ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Ωστόσο μαθαίνουμε ότι στο εσωτερικό της παράταξη Μπέγκα ένα μεγάλο κομμάτι προβάλλει αντιρρήσεις για την ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖαίο υποψήφιο θα δυσαρεστήσει τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ, που χάρισε τη νίκη στον δήμαρχο στις προηγούμενες εκλογές.

Και μην ξεχνάμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ καλοβλέπει την υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ στον δήμο Ιωαννίνων.