Πε. Μάι 2nd, 2024

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη και σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη, 22/11/23) στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου, την οποία συγκάλεσε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό του μηχανισμού ως προς τους τρόπους βέλτιστης προετοιμασίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων/σφοδρών ή και ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει της εισόδου στην χειμερινή περίοδο 2023-24.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, υπό τον Αναπληρωτή του Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρο Πανταζή, με όλους τους συναρμόδιους φορείς, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης – την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες αν και εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες λόγω καιρικών συνθηκών – συζητήθηκαν θέματα καλύτερης προετοιμασίας όλων των φορέων και αποτελεσματικού συντονισμού τους, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικά από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Επίσης επικαιροποιήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες των σχεδίων δράσης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων ενώ πραγματοποιήθηκε πλήρη θεματική χαρτογράφηση και καταγραφή των μέσων και των δυνατότητων των φορέων και των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν:

Πανταζης Αλεξανδρος – Αναπληρωτης Δημαρχου – Αντιδημαρχος Διοικησης & Οικονομικων
Γιακοβλεφ Νικολαος-Αντιδημαρχος Περιβαλλοντος, Πρασινου & Πολιτικης Προστασιας
Τεντομας Κων/νος-Δημοτικος Συμβουλος Παλαιου Φαληρου
Μπιτσικας Ιωαννης-Δημοτικος Συμβουλος Παλαιου Φαληρου
Μπογρης Δημητριος-Δημοτικος Συμβουλος Παλαιου Φαληρου
Νακουλας Αθανασιος-Διοικητης – Α.Τ. Παλαιου Φαληρου
Κωνστανταροπουλου Κων/να -Αναπληρωτρια Διοικητη – Α.Τ. Παλαιου Φαληρου
Τζαμαλης Δημητριος-Διοικητης 7ου ΠΣ Αθηνων
Σκολινου Μαριαννα-Διευθυντρια τεχνικης υπηρεσιας,Υπευθυνη πολιτικης προστασιας Δημου Π. Φαληρου
Μπαλασκας Μιχαηλ-Υποπλοιαρχος α’ Λιμενικου Τμ.Φλοισβου
Παυλου Κωνσταντινος-Συνδεσμος Εφεδρων Ενοπλων Δυναμεων – Σωμα Αθηναιων Καταδρομων
Λυμπεροπουλος Χρηστος-Προϊσταμενος Καθαριοτητας Δημου Π.Φαληρου
Φυκιρη Αντωνια-Προϊσταμενη Διευθυνσης Πρασινου Δημου Παλαιου Φαληρου
Σουμπασακης Στυλιανος-Προϊσταμενος Τμηματος Η/Μ Δημου Παλαιου Φαληρου

Ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής, τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας και πλήρους εγρήγορσης, ενώ υπογράμμισε την καίρια σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών ενόψει χειμερινής περιόδου.