Σα. Απρ 20th, 2024

Θεσσαλονίκη: Νεκρό 2,5 ετών κοριτσάκι στο δημοτικό βρεφοκομείο

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι κοιμήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα (17/2) το πρωί βρέθηκε νεκρό από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου του.

Είχε καταγωγή από τη Νιγηρία και έμενε στη δομή.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ, το κοριτσάκι το πήγαν χθες, Πέμπτη (16/2) στο Ιπποκράτειο και έγινε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και επανεξέταση σε 10 ημέρες, με πιθανότατα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφία αμυγδαλών και ρινίτιδα).

Δεν νοσηλεύτηκε και επέστρεψε στη δομή. Κάποια στιγμή, η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως μέχρι να επιστρέψει το παιδί είχε καταλήξει και οι προσπάθειες που ακολούθησαν για να επανέλθει στη ζωή, αποδείχθηκαν άκαρπες.

Φιλοξενούνταν στο ίδρυμα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ είχε ληφθεί απόφαση να επιστρέψει το προσεχές διάστημα στην οικογένειά του.

Στο σημείο έσπευσε προκειμένου να ενημερωθεί για το περισταστικό, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος, ο οποίος είναι καρδιολόγος. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος.