Πε. Μαρ 28th, 2024

Παραλία Μπάτης: Έλαμψαν από επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού τα «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022» – Νέο ραντεβού τον Σεπτέμβριο 2023

Με το ξεχωριστό αφιέρωμα «Μικρασία μου – Ψυχή μου» για την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, όπου παρουσιάστηκαν 22 ολοκαίνουργια τραγούδια και μελωδίες από τον Κώστα Μακεδόνα, εμπνευσμένα από την πορεία των Ελλήνων της Ιωνίας, έκλεισε ο φετινός νέος κύκλος πολιτιστικών-καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022», που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου, σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία και βάζοντας ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Την τελευταία παράσταση του 11ήμερου προγράμματος εκδηλώσεων στην παραλία Μπάτης, το βράδυ της Κυριακής (11/9), τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, τέως Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης.


Η προσέλευση χιλιάδων Φαληριωτών και επισκεπτών του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης μας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο live stage στον Μπάτη, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στα οποία συμμετείχαν δεκάδες ποιοτικά σχήματα καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες, ανέδειξε τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ ως ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό γεγονός, το οποίο καταχωρήθηκε στη συνείδηση του φιλοθεάμονος κοινού ως κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο κόσμος διασκέδασε με την μουσική, τις μελωδίες και τα δρώμενα των θεατρικών παραστάσεων, πλημμυρίζοντας από καλλιτεχνικά συναισθήματα την φαληρική ακτή και σφραγίζοντας το επόμενο ραντεβού για τον Σεπτέμβριο 2023.

Αξιέπαινη ήταν επίσης η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την εθελοντική στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Συγκεντρώθηκαν από το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Π. Φαλήρου, από τις προσφορές των θεατών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκδηλώσεων του Μπάτη, περισσότεροι από δύο (2 )τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στέλνονταςτο ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της φαληρικής κοινωνίας.

Η ομάδα διοργάνωσης των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022 θέλει να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές, τους χορηγούς, το κοινό και τους επισκέπτες, που αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ζεστασιά τη φετινή διοργάνωση και από σήμερα ήδη ξεκινάει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2023, στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στην επιτυχία της διοργάνωσης τόνισε:

«Το κλείσιμο της αυλαίας για τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 σηματοδοτεί, για εμένα προσωπικά και όλους τους συμπολίτες μας, μια όμορφη ανάμνηση με πολλαπλά συναισθήματα τέχνης και πολιτισμού, αλλά και χαράς και ικανοποίησης, που ύστερα από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, η παραλία του Μπάτη κατακλύσθηκε ξανά από χιλιάδες ανθρώπους. Είχαμε όλοι την ίδια ανάγκη και προσμονή: Να κάνουμε νοερά ταξίδια στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου και του τραγουδιού. Το πετύχαμε και το απολαύσαμε επί 11 συνεχόμενες βραδιές, δίπλα στη θάλασσα.

Σας ευχαριστώ όλους για την μεγάλη αγκαλιά που δίνετε στα ΦΑΛΗΡΙΚΑ, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και για την σπουδαία εθελοντική συμμετοχή σας στις προσφορές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο μας.

Απευθύνω επίσης τις ευχαριστίες μου στους εθελοντές μας και τους συνεργάτες μου στον Δήμο και το ΠΟ.Α.ΚΕ., για την εξαιρετική διοργάνωση και υποστήριξη των εκδηλώσεων. Και του χρόνου με υγεία να ξανά-ανταμώσουμε!».