Σα. Απρ 20th, 2024

Love story στην… Πειραιώς

Ένας νέος έρωτας συζητείται στα πολιτικά και δηµοσιογραφικά γραφεία το τελευταίο διάστηµα.

Πρόκειται για τον νεαρό βουλευτή Ρεθύµνου της Νέας ∆ηµοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη σύµβουλο του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ∆όµνα Μιχαηλίδου, τους οποίους πλέον δεν τους ενώνει µόνο η «γαλάζια» παράταξη, αλλά και τα κοινά ενδιαφέροντά τους.

Σύµφωνα µε πληροφορίες από το περιβάλλον του ζευγαριού, η σχέση τους µετράει ήδη περίπου έναν µήνα και όλοι µιλούν για µια δυνατή σχέση που «έδεσε» από τη πρώτη στιγµή. «Αυτός ήταν έρωτας µε την πρώτη µατιά», σχολιάζουν οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν.

Το «γαλάζιο» ζευγάρι, πάντως, αποφεύγει τα φώτα της δηµοσιότητας, ενώ φροντίζει να κρατά ως επτασφράγιστο µυστικό τη σχέση τους. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που τους έχουν δει τα Σαββατοκύριακα να ταξιδεύουν µαζί στην Κρήτη, που αποτελεί και την εκλογική περιφέρεια του γοητευτικού πολιτικού. Ποια είναι, όµως, η µελαχρινή καλλονή µε τα υπέροχα µάτια που έκλεψε την καρδιά του κ. Κεφαλογιάννη;

ΑΥΣΤΗΡΟ ΥΦΟΣ

Η ∆όµνα Μιχαηλίδου έχει αναλάβει το τελευταίο διάστηµα ρόλο συµβούλου Μεταρρυθµί σεων του Κυριά κου Μητσοτά κη, ενώ εργάζεται ως επισκέ πτρια λέ κτορας Οικονοµικώ ν της Ανά πτυξης στο Πανεπιστή µιο του Cambridge, από ό που έ λαβε και το διδακτο ρικό της.

Η νεαρή οικονοµολόγος µε το αυστηρό ύφος και στυλ εντάχθηκε πριν από λίγους µήνες στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, καθώς αποτελεί ένα πρόσωπο που εκτιµάται ότι θα συµβάλει στη διαµόρφωση του προγράµµατος των «γαλάζιων» µεταρρυθµίσεων.

∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τελευταία συµµετείχε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας µε τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρµόδιο για θέµατα Ερευνας, Επιστήµης & Καινοτοµίας, Carlos Moedas, αλλά και µε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης, στην παρουσία του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας και σύσσωµης της Νέας ∆ηµοκρατίας στη ∆ΕΘ, η ∆όµνα Μηχαηλίδου ξεχώρισε τόσο για την εργατικότητα και την προσήλωσή της στα θέµατα που είχε αναλάβει όσο και κατά την επαφή της µε τα «γαλάζια» στελέχη.

Εχει διδακτορικό από το Πανεπιστήµιο του Cambridge στα Οικονοµικά Ανάπτυξης και στην Ανάλυση Ρίσκου και έχει διατελέσει οικονοµική σύµβουλος του ΟΟΣA. Η έδρα του συγκεκριµένου οργανισµού είναι στο Παρίσι και ήταν µια από τις πρώτες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ως προέδρου της Ν.∆., όπου συναντήθηκε µε τον γ.γ. Ανχέλ Γκουρία.

Εκεί, η νεαρή ∆όµνα είχε τον δικό της, ξεχωριστό ρόλο, καθώς είχε ήδη τα «ένσηµά» της στον οργανισµό, και µάλιστα σε κοµβική θέση. ∆εν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει την καλή µαρτυρία ανθρώπων που δούλεψαν µαζί της στον οργανισµό. Στα ελληνικά δηµόσια πράγµατα, η κ. Μιχαηλίδου, πάντως, δεν είναι άγνωστη.

Πέρυσι και φέτος συµµετείχε στο Οικονοµικό Φόρουµ των ∆ελφών. Στην Πειραιώς µιλάνε για ένα πρόσωπο χαµηλών τόνων, που δεν θέλει να προκαλεί, και όσοι τη γνωρίζουν καλύτερα τονίζουν ότι αποτελεί ένα από τα στελέχη της νέας γενιάς της Ν.∆. που θα συζητηθούν. Εξάλλου, το αντικείµενο που της έχει ανατεθεί, ο τοµέα των µεταρρυθµίσεων, είναι κοµβικός για τους σχεδιασµούς και τη ρητορική της «γαλάζιας» ηγεσίας.

* Δημοσιεύθηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ το Σάββατο 30/3/2019