Σα. Σεπ 7th, 2024

Μάχη με την πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου: Περιορίζεται το μέτωπο αναφέρει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Περιορίζεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Όπως δήλωσε στο parapolitika.gr ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά ενώ έχουν υποστεί ζημιές αυλές σπιτιών.

Από την μεγάλη πυρκαγιά έχουν ήδη διακομισθεί με ασθενοφόρα δύο ασθενείς, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού, στο νοσοκομείο της Βούλας «Ασκληπιείο». Παράλληλα, εκτός του «Ασκληπιειού», σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Κορωπί: Σπίτια, επιχειρήσεις και αίθουσα εκδηλώσεων έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές καταγγελιών στην πυροσβεστική υπηρεσία, τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν υποστεί σχετικά μικρές ή αρκετές υλικές ζημιές, ενώ οι φλόγες μπήκαν στον προαύλιο χώρο δύο επιχειρήσεων προκαλώντας σχετικά μικρές υλικές ζημιές. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής που θα καταγράψει τις φθορές ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην διερεύνηση των παραπάνω περιπτώσεων καθώς προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, παραδόθηκε στις φλόγες αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται σε κτήμα επί της οδού Ιάσονος με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς.

Εκκενώνονται σχολεία, κατασκήνωση και ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, όπου ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σχολεία και μία κατασκήνωση.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.