Πε. Μαρ 28th, 2024

Επίσημα υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός

Την υποψηφότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο π. υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως η απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχικό θώκο του κεντρικού δήμου είναι «προσωπική» και πως είναι έτοιμος «για συμμαχίες και συγκρούσεις».

Με ένα μήνυμα και κεντρικό σύνθημα “ανάκαμψη και αναδημιουργία” της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι έχει ενημερώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον Σταύρο Καλαφάτη, ενώ δήλωσε:

«Θα προσπαθήσω να ενώσω δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ.Ορφανός κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να τον στηρίξουν, ώστε «όλοι και όλες μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους». Επιθυμία του και διεκδίκηση είναι η μετατροπή της Θεσσαλονίκης «σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα» και σε «κέντρο παιδείας, καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού».

Για τον Γιάννη Μπουτάρη σημείωσε ότι είχε καλές προθέσεις, προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε στο διοικητικό κομμάτι και η πόλη έχει πολλά προβλήματα. Την πρώτη τετραετία είχε όραμα, η δεύτερη ηταν κενή έργων και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που με ώθησαν να προχωρήσω στην υποψηφιότητα μου.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους και ανέφερε «στην πορεία θα συναντηθούμε».

Αναφορικά με τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αρκέστηκε να πει πως «είναι ένας καλός φίλος» και πως δεν υπήρξε καμία συνάντηση.