ΔΗΜΟΙ

«Η πόλη επιτέλους αλλάζει», άρθρο του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη

Του Γιάννη Μυλωνάκη*

Με γνώμονα να γυρίσει επιτέλους η πόλη σελίδα και να βγει από τη χρόνια στασιμότητα και αδράνεια, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, ξεκινήσαμε το σχεδιασμό μας για αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, να κλείσουμε εκκρεμότητες, να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις για κρίσιμα έργα και υποδομές και   να χτίσουμε ισχυρές βάσεις για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί.

Ήδη σε αυτούς τους πρώτους 9 μήνες και παρά τα σημαντικά προβλήματα που κληρονομήσαμε, καταφέραμε να  κάνουμε μικρά αλλά κρίσιμα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενδεικτικά να σας αναφέρω πως ξεκινήσαμε και πάλι τη λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής  βιοαποβλήτων αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που είχαμε παραλάβει ως Δήμος από την Περιφέρεια το 2020, με στόχο να ενισχύσουμε  την ανακύκλωση, καθώς και εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στις παιδικές χαρές της πόλης μας. Επίσης ολοκληρώσαμε το πρώτο σημαντικό βήμα για την απόκτηση και αξιοποίηση των χαρακτηρισμένων κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μετά την έγκριση, του  Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινωφελών και  Κοινόχρηστων Χώρων (ΕΣΕΚΚ), ολοκληρώσαμε  το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Ιωάννου, συμπεριλαμβάνοντας και την ανακαίνιση  της υπάρχουσας παιδικής χαράς, κάτι που δεν προβλεπόταν, την οποία χαίρονται πλέον οι δημότες μας, ενώ ξεκινήσαμε μέσα στο καλοκαίρι εργασίες επειγουσών παρεμβάσεων και αποκατάστασης φθορών στα σχολειά του Δήμου μας, στο πλαίσιο μίας εργολαβίας του 23, η σύμβαση της οποίας υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και με πόρους που διασφαλίσαμε από τον προϋπολογισμό μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στον τομέα της πολιτικής προστασίας, καθώς η πόλη μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ουραγός σε αυτό το ζήτημα.  Αναφορικά με τις σοβαρές εκκρεμότητες που παραλάβαμε σε έργα που ήταν «δρομολογημένα», αλλά μόνο στα χαρτιά, όπως αποδείχθηκε, όπως είναι το Δημαρχείο και το κολυμβητήριο. Σε ότι αφορά το έργο του Δημαρχείου, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς ένα έργο που αποτελούσε μία μεγάλη εκκρεμότητα για την πόλη μας, μπαίνει επιτέλους σε ράγες. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύθηκε δημόσια πως το έργο θα γίνει και είμαι πλέον βέβαιος πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα καταφέρουμε  να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να κινηθούν άμεσα. Με την ίδια  λογική θα κινηθούμε και σε ότι αφορά το Κολυμβητήριο.

Σε επίπεδο καθημερινότητας εστιάσαμε στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, υλοποιώντας ομαδικές δράσεις για τον καλλωπισμό πάρκων και πλατειών, ενώ τέλος σχεδιάσαμε για φέτος ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο είναι το μεγαλύτερο  που έχει γίνει ποτέ στην πόλη και ήδη έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Προφανώς και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, μέχρι να  φτάσουμε στο στόχο μας. Φέτος ριχνόμαστε στη μάχη για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και βάζουμε τις βάσεις για την υλοποίηση όσων έχουμε εξαγγείλει και έχουμε δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες.

* Δημάρχου Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 21/9

 

Share

Τελευταία άρθρα

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Να διαχειριζόµαστε εµείς τα οικονοµικά µας»

Στα οικονομικά των δήμων, αλλά και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε εκτενώς ο Α΄Αντιπρόεδρος της…

<span class="time_diff_disable">18:05 23-09-2024</span> ago

Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης ανά τον…

<span class="time_diff_disable">13:55 18-09-2024</span> ago

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη να επισκεφθούν την Αττική

Κάλεσμα προς τους χιλιάδες Γάλλους τουρίστες να επισκεφθούν την Αττική και να απολαύσουν τις μοναδικές…

<span class="time_diff_disable">22:55 17-09-2024</span> ago

Στέργιος Τσίρκας: Όλη η προσοχή μας έχει πέσει στην ανασυγκρότηση της καμένης περιοχής

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, στην οποία αναφέρθηκε κυρίως…

<span class="time_diff_disable">19:07 16-09-2024</span> ago

«Θέλουμε να αναμορφώσουμε εκ βάθρων την πόλη», άρθρο του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου

Στους πρώτους οκτώ μήνες της διοίκησης του Δήμου από τη Συμπαράταξη, θεωρώ ότι έγιναν πολλά,…

<span class="time_diff_disable">18:52 16-09-2024</span> ago

Συνάντηση Αγγελούδη με Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη – Τι συζήτησαν

Τις προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό,  πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο συζήτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης,…

<span class="time_diff_disable">18:34 16-09-2024</span> ago