Σα. Σεπ 7th, 2024

«Τουριστική ανάπτυξη, έργα και στόχοι», άρθρο της Δημάρχου Σπετσών Ευγενίας Φραγγιά

Της Ευγενίας Φραγγιά*

Η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας των Σπετσών και η δημοτική Αρχή εργάζεται αδιάκοπα για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του τομέα. Έχοντας ως βασικό στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η δημοτική Αρχή υλοποιεί σειρά έργων, που αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Υποδομές και ανάπλαση χώρων: Η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και των οδικών δικτύων είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Έργα όπως η ανακαίνιση του λιμανιού, η διαπλάτυνση και η ασφαλτόστρωση κεντρικών οδών και η οριοθέτηση χώρων στάθμευσης εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών. Προώθηση πολιτιστικού τουρισμού: Παράλληλα, προωθούμε τον πολιτιστικό τουρισμό με την ανακαίνιση και ανάδειξη ιστορικών μνημείων και μουσείων. Η ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ των Σπετσών προσελκύει επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Επιπλέον, προχωρούμε στην ίδρυση του πρώτου Ναυτικού Μουσείου στο νησί μας.

Περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα: Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη. Προχωρούμε σε πρωτοβουλίες για την καθαριότητα των παραλιών, την ανακύκλωση απορριμμάτων και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις πτυχές της τουριστικής δραστηριότητας. Συνεργασία με τους δημότες και τους τοπικούς φορείς: Τέλος, η συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων μας. Μέσω διαβουλεύσεων και κοινών δράσεων, εξασφαλίζουμε την υιοθέτηση και εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Με αυτές τις δράσεις και στόχους, η δημοτική Αρχή Σπετσών προετοιμάζεται για ένα μέλλον με περισσότερους επισκέπτες, καλύτερες υποδομές και αυξημένη ευημερία για τους κατοίκους.

*δημάρχου Σπετσών

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Παραπολιτικά στις 20-7