Σα. Σεπ 7th, 2024

Ο νέος, ο παλιός και το «brand» της Αθήνας

Το κατώφλι του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηναίων πέρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χάρη Δούκα. Η συνάντηση όπως μαθαίνουμε  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να μιλούν για τον δήμο και τα καθήκοντα του πρώτου βαθμού μέχρι ζητήματα του περιβάλλοντος. Ο πρώην Δήμαρχος μίλησε στον Χάρη Δούκα για την εμπειρία του ως δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και για την πλατεία Κοτζιά, η ανάπλαση της οποίας έγινε κατά τη διάρκεια της δικής του δημαρχιακής θητείας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα αναμνηστικό για τα 150 χρόνια του δημαρχιακού μεγάρου που συμπληρώνονται φέτος και του αποκάλυψε πως θα κυκλοφορήσει ένα 3D application, που θα μπορούν όλοι οι πολίτες να δουν τον Δημαρχείο της Αθήνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, εκμιστηρεύτηκε στον Χάρη Δούκα, πώς από όλες τις θεσμικές ιδιότητες που έχει θητεύσει – και πραγματικά δεν είναι λίγες –  θεωρεί ως καλύτερη αυτή του Δημάρχου. Ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος στάθηκε ιδιαίτερα στις διεθνείς επαφές, που είχε ο Δήμαρχος Αθηναίων στο πρώτο διάστημα της θητείας, όπως στο Παρίσι, τονίζοντας πως είναι υπέρμαχος της «διπλωματίας των πόλεων», ενώ και οι δύο συμφώνησαν πώς ο Δήμος Αθηναίων είναι ένα πολύ σημαντικό «brand», που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Επίσης ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Χάρης Δούκας για το κλίμα. Πλούσια ατζέντα της συνάντησης με πάρα πολλά θέματα, η οποία δεν κράτησε όπως μαθαίνουμε… λίγο!

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε στις 15-6