Πα. Απρ 19th, 2024

Απομακρύνει τα κάγκελα από τη Νέα Παραλία ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σε απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων στη Νέα Παραλία θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με την άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα το βράδυ στις 22.00.

Η δημοτική αρχή παράλληλα θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου, ενώ παράλληλα, όπως επισημαίνει, θα διασφαλίσει με τη Δημοτική Αστυνομία πως δεν θα υπάρξει συνωστισμός.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η εισήγηση του δημάρχου Κ. Ζέρβα και του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά ήταν στην κατεύθυνση της άρσης των περιορισμών.

«Η Θεσσαλονίκη εκ του αποτελέσματος αντιμετώπισε με επάρκεια την υγειονομική κρίση και όπως πρώτη έλαβε και τήρησε αυστηρά συμπληρωματικά μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έτσι πρώτη μπορεί να περάσει σταδιακά στη νέα φάση. Η εκ νέου στάθμιση των δεδομένων επιτρέπει αυτήν την πρωτοβουλία», υπογραμμίζει ο δήμος.

Σημειώνει επίσης ότι «η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης επαφίεται τόσο στην προσωπική ευθύνη του καθενός/ καθεμιάς αλλά είναι ταυτόχρονα υποχρέωση και της Πολιτείας».

«Ένα μέτρο δύσκολο λήφθηκε τη στιγμή που έπρεπε, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι οι δημότες αγαπούν και αξιοποιούν τον χώρο αυτόν για άθληση και ψυχαγωγία. Στη νέα αυτή φάση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, με την ίδια υπευθυνότητα θα προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί», τονίζουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο.

Πηγή: voria.gr