Πα. Απρ 26th, 2024

Γιάννης Μπουτάρης: Επίσημη στήριξη στον Σπύρο Πέγκα για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε μέσω βίντεο την επίσημη υποστήριξή του στον Σπύρο Πέγκα και την κίνηση πολιτών “Θεσσαλονίκη Για Όλους”, για τη δημαρχία της πόλης.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε την ανάγκη για αλλαγή: «Όλοι ζούμε τη σημερινή χαοτική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Μόνον ο κ. Ζέρβας και η παρέα του δεν την καταλαβαίνουν γιατί απλά ζούνε στον δικό τους κόσμο. Η ανικανότητα, η τεμπελιά και ιδίως η αδιαφάνεια έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο και οδήγησαν την πόλη πολλά χρόνια πίσω».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «εμείς σαν Πρωτοβουλία δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα τέλεια, όμως κανείς δεν μπορεί να μας καταλογίσει ότι τεμπελιάσαμε ή ότι ήμασταν αδιαφανείς ή δεν προσπαθήσαμε για το καλύτερο».

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης στον τομέα του Τουρισμού, επί δημαρχίας Μπουτάρη. «Τον Σπύρο τον ξέρω πολλά χρόνια, συνεργαστήκαμε προκειμένου να καταστήσουμε την πόλη, διεθνώς γνωστή, εφαρμόζοντας την διπλωματία των πόλεων. Πιστεύω, τα αποτελέσματα είναι δεδομένα και είναι κυρίως οικονομικά, ότι τα καταφέραμε. Στηρίζω τον Σπύρο Πέγκα, στην προσπάθειά του να αναλάβει ως δήμαρχος τη διοίκηση αυτής της πόλης», είπε και ξεκαθάρισε πως είναι σίγουρος ότι με τις ικανότητές του, τις γνώσεις του και την εμπειρία που απέκτησε θα τα καταφέρει καλύτερα από κάθε άλλον.

«Ως Κίνημα “Θεσσαλονίκη Για Όλους” είμαστε περήφανοι για αυτή τη δήλωση, ενώ προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την εκδήλωση “Συζήτηση για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη!” (εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση) που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του MOMus (εντός Δ.Ε.Θ.) στις 18:00. Ταυτόχρονα νέες υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του Κινήματος & δηλώσεις υποστήριξης από πολιτικές και κοινωνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθούν εντός των ερχόμενων ημερών!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης.